Gündem

Geçen haftalarda yüzde 40 zam yapan PTT'den emeklilere kargo gönderiminde yüzde 20 indirim!

12 Haziran 2024 11:35

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen hafta PTT, kargo ücretlerine yüzde 40'a yakın zam yapan PTT'nin emeklilere kargo gönderiminde yüzde 20 indirim kampanyası yapacağını duyurdu. 

PTT, kargo gönderimine de şubat ayında yapılan yüzde 55’lik zam yapmıştı. 

TIKLAYIN-PTT’den kargo ücretlerine yüzde 40’a varan zam

Uraloğlu, "Emekli vatandaşlarımıza yönelik standart taşıma ve adrese teslim hizmetlerde ayda en fazla 5 adet olmak üzere yurtiçi varışlı kargo gönderimlerinde yüzde 20 indirim kampanyası başlattık" açıklamasını yaptı.

Uraloğlu yaptığı yazılı açıklamada  Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024 yılının 'Emekliler Yılı' olarak ilan edildiğini hatırlatarak, "Biz de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak emeklilerimize yönelik kampanyalarımıza devam ediyoruz. Trenlerde ve şehirlerarası otobüslerde emeklilerimize yönelik indirim kampanyalarına devam ediyoruz" dedi.

Uraloğlu, "Şimdi de PTT tarafından emekli vatandaşlarımıza yönelik standart taşıma ve adrese teslim hizmetlerde ayda en fazla 5 adet olmak üzere yurtiçi varışlı kargo gönderimlerinde yüzde 20 indirim kampanyası başlattık. Kampanyadan yararlanmak isteyen emekli vatandaşlarımız, PTT iş yerlerine gelerek TC kimlik numaralarını ibraz etmeleri halinde indirimden faydalanabilecekler" açıklamasını yaptı.

Bakan Uraloğlu, emeklilerin kampanya ile ilgili detaylı bilgilere PTT'nin resmi internet sitesi 'www.ptt.gov.tr' üzerinden veya PTT iş yerlerinden ulaşabileceklerini kaydetti.