Dünya

Genç kadın, anne ve babasını öldürtmek için tetikçi kiraladı

10 Nisan 2024 10:22

T24 Dış Haberler

Kanada'da yaşayan Vietnam asıllı Jennifer Pan, ailesini öldürtmek için tetikçi kiralamakla suçlanıyor.

Jennifer Pan'ın annesi Bich Ha Pan'ın evinin bodrumunda bir yabancı tarafından vurularak öldürülmeden önceki son sözleri şu oldu: "Lütfen kızıma zarar vermeyin"

Silahlı adam Jennifer'a zarar vermedi ancak Bich'in beceriksizce yapılan bir haneye saldırıda, yanlış kimlik vakasında veya rastgele bir saldırıda öldürülmediği anlaşıldı. 

Jennifer'ın tetikçileri ailesini öldürmeleri için tuttuğu belirlendi.

Pan ailesinin Markham, Ontario'daki evine üç davetsiz misafirin zorla girmesinin ardından, Pan ailesi kendi evlerinin bodrumuna götürülerek defalarca kurşunlandı. Polis geldiğinde Bich'i ölü buldu, Jennifer'ın babası Hann gözünden kurşunla yaralandıktan sonra yaşam mücadelesi vermeye başladı ve Jennifer fiziksel olarak zarar görmedi.

Memurlar, vakayı haneye tecavüz olarak görmeye başladı ancak mütevazi bir yaşama sahip olan Pann ailesinin neden hedef alındığı konusunda şüpheler devam etti. 

Aynı otomobil parçası üreticisinde çalışan Vietnamlı Bich ve Hann, kızları Jennifer'ın farmakoloji öğrencisi olduğuna inanıyorlardı. Aile para sıkıntısı çekmese de, soyguna uğrayacak kadar zengin değillerdi. Toplumda çok sevilen kişilerdi, hiçbir düşmanları yoktu ve suç faaliyetleriyle hiçbir bağlantıları yoktu.

Çok geçmeden saldırıyı Jennifer'ın planladığı keşfedildi. Jennifer'ın okulda tanıştığı küçük çaplı bir uyuşturucu satıcısı olan Danny Wong ile yıllardır süren bir ilişkisi vardı. Jennifer'ın ebeveynlerinin Wong'u onaylamadığı ve birlikte olmalarını yasakladığı ancak ikilinin gizlice birbirlerini görmeye devam ettiği belirlendi.  

Yıllardır okul belgelerinde sahtecilik yaptığı ve Ryerson Üniversitesi öğrencisi gibi davrandığı gibi tespit edilen Jennifer'ın ebeveynlerini Toronto'daki Sick Kids hastanesinde gönüllü olarak çalıştığına inandırdığı fakat Wong ile birlikte yaşadığı ve işsiz olduğu ortaya çıktı. 

Polisin eline geçen kısa mesajlar, tam bu noktada Jennifer ve Wong'un ailesini öldürmek için bir plan yapmaya başladıklarını ortaya çıkardı. Wong ayrıca söz konusu komploya karıştığı için Jennifer ile birlikte ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 

Wong'un yardımıyla Lenford Crawford, David Mylvaganam ve Eric Carty adlı üç tetikçi ile 10 bin Kanada doları karşılığında anlaşıldı. 

Jennifer polis sorgusunda adamları kendisini öldürmeleri için tuttuğunu iddia etti, ancak babasının ifadesi aksini kanıtladı. Babası, komadan çıktıktan sonra Jennifer'ı evlerinde tetikçilerden biriyle konuşurken gördüğünü söyledi. 

Jennifer, Wong, Mylvaganam ve Crawford 13 Aralık 2014'te mahkum edildiler ve her biri şartlı tahliye şansı olmadan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Hann, Jennifer mahkum edildiğinde yaptığı yazılı açıklamada, "Karımı kaybettiğimde aynı zamanda kızımı da kaybettim" dedi.

Şu anda 37 yaşında olan Jennifer, Ontario Kitchener'daki Grand Valley Kadın Cezaevi'nde cezasını çekiyor.

Olay ile ilgili "Jennifer Ne Yaptı?" isimli bir Netflix belgeseli hazırlanıyor.