Gündem

"Gıda Dedektifi" hesabının sahibi yeniden gözaltına alındı

"Asıl cevap toplum tarafından verilecek"

26 Şubat 2024 22:52

Gıda sektörüne ilişkin paylaşımlarıyla bilinen 'Gıda Dedektifi' isimli hesabın sahibi Musa Özsoy, iddiaya göre Murat Ülker tarafından yapılan yeni bir suç duyurusu kapsamında gözaltına alındı.

Sosyal medyada gıda sektöründeki ürünleri inceleyerek içerikleriyle ilgili paylaşımlar yapan 'Gıda Dedektifi' isimli hesabın sahibi Özsoy, gözaltına alındı.

"Murat Ülker tarafından yapılan yeni bir suç duyurusu kapsamında..."

‘Gıda Dedektifi’ hesabından yapılan paylaşımda “Murat Ülker tarafından yapılan yeni bir suç duyurusu kapsamında hesap yöneticimiz Musa Özsoy bir kez daha bu akşam itibariyle gözaltına alınmıştır. Şu bilinmelidir ki, iftira ve ithamlara dayalı bu ve benzeri suç duyurularına asıl cevap elbette toplum tarafından verilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Daha önce de gözaltına alınmıştı

Musa Özsoy, bir firmanın açtığı dava üzerine daha önce de gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Serbest kalmasının ardından 'Gıda Dedektifi' hesabı tarafından yapılan açıklamada, "Ülker, hesabımıza yönelik baskısını artırmaya çalışmakta, ürünlerini iyileştireceği parayı davalara ve avukatlara dökmektedir" ifadelerine yer vermişti.