Mehmet Can MERAL BODRUM (Muğla), (DHA) MUĞLA\'nın Bodrum ilçesindeki özel bir diyaliz merkezinde çalışan 24 sağlık personeli, 3 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile iş bırakma eylemi yaptı. İşçiler, telekonferans yöntemiyle görüştükleri patronlarından ödeme yapma sözü almaları üzerine eylemlerine bugünlük son verdi.
Bodrum\'un Konacık Mahallesi\'nde hizmet veren ilçenin tek diyaliz merkezinde doktor, hemşire ve hasta bakıcı olarak çalışan 24 personel bu sabah, geçen 15 Ekim\'den bu yana maaş alamadıkları gerekçesiyle ilk seans tedavilerinin ardından hasta alımını durdurdu. Yaşanan olay sonrası hastalar ve hasta yakınları duruma tepki gösterdi.
4 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören 70 yaşındaki Tülay Arsal, Mutlaka haftada 3 gün diyalize girmem gerekiyor. Hastalığım, ölümcül. Bugün de diyalize girmem gerekiyor ama çalışanlar eylem yaptığı için giremedim. Bizler can derdindeyiz, çalışanlar para dedi. Hastalardan İnci Dikmen de diyalize giremediği için mağdur olduğunu belirterek, Zaten buraya personel dayanmıyor. Maaşını alamayan, gidiyor. Olan biz hastalara oluyor diyerek, tepkisini dile getirdi. Eylem sonrası diyaliz merkezine Bodrum İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri geldi. Eylem, diyaliz merkezi sahibinin telekonferans yoluyla çalışanlarına söz vermesinin ardından sonlandı. Bugün için verilen ödeme sözünün yerine getirilmemesi durumunda yarın (Cuma) yine hasta almayacaklarını belirten sağlık çalışanları yetkililerin duruma el atmasını istedi.
Özel diyaliz merkezinin sorumlu dokturu Eylem Uzun konuyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şunları söyledi
Çalışanların maaşlarını alamamasından kaynaklı bir durum mevcut. Bu duruma istinaden arkadaşlar, şirket yetkililerinin bir çok kez söz vermesine rağmen alacaklarını alamadığı gibi, hiçbir şekilde avans da kullanamadı. Bu arkadaşlarımızın çoğu şehir dışından gelerek burada kirada oturuyorlar. Bugün bu arkadaşlarımızdan biri 3 aylık kirasını ödemediği için evden çıkartıldı. Burada bir infial, bir tepki oldu ve çalışanlar burada sabah birinci seans tedavilerini yapıp hastaları gönderdikten sonra patronun sözünü tutmamasına karşılık olarak işi yavaşlattı. Bu bir uyarı. Seslerini duyurmak için yapılan bir eylemdi. İl Sağlık Müdürlüğü\'ne ve Valiliğe haber verildi. Arkadaşlar, bugün hala verilen sözün yerine gelmemesine rağmen hastaların mağdur olmaması için tekrar hasta alımına başladılar. Ancak yarın da söz tutulmaz ise muhtemel hepsi istifa edecek.
Öte yandan aynı şirketin Muğla\'nın Milas ve Aydın\'ın Söke ilçelerinde de diyaliz merkezlerinin bulunduğu ve buralarda da aynı sıkıntıların yaşandığı belirtildi.
Diyaliz merkezi çalışanlarının en düşük 1603 lira ile en yüksek ise 3 bin 500 lira arasında maaş aldıkları belirtildi.