Dünya

Grammy ödüllü şarkıcı ve söz yazarı The-Dream cinsel tacizle suçlanıyor

05 Haziran 2024 08:03

T24 Dış Haberler

Grammy ödüllü şarkıcı ve söz yazarı The-Dream, Los Angeles'ta açılan bir davada tecavüz ve cinsel tacizle suçlanıyor. 

Gerçek ismiyle 47 yaşındaki Terius Gesteelde-Diamant, Chanaaz Mangroe tarafından açılan davada yargılandı.

Mangroe, Gesteelde-Diamant'ın kendisini defalarca seks yapmaya zorladığını, boğazını sıktığını ve aralarında zorla yaşanan samimi bir karşılaşmayı filme alarak bunu başkalarına göstermekle tehdit ettiğini söyledi.

Beyoncé, Rihanna, Justin Bieber ve Mariah Carey gibi isimler için şarkı yazan Gesteelde-Diamant iddiaları reddetti. Gesteelde-Diamant'ın bir temsilcisi, New York Times'a verdiği demeçte iddiaların "asılsız ve iftira" olduğunu söyledi. 

Mangroe, maddi kayıp ve duygusal hasar nedeniyle tazminat talebinde bulundu.

Gesteelde-Diamant ile ilk olarak Ocak 2015'te tanıştığını söyleyen Mangroe, kendisini şiddet içeren cinsel ilişkilere maruz bıraktığını, alkol almaya zorladığını, neredeyse bilincini kaybedecek kadar boğduğunu ve bir sinema salonunda cinsel ilişkiye zorladığını ifade etti. 

Magroe, "Beni bir sonraki Beyoncé ve Rihanna yapacağını söyledi ama sonunda bana yaptığı şey, kendim için hayal ettiğim hayatı yaşamamı ve bir şarkıcı ve söz yazarı olarak hedeflerimin peşinden gitmemi imkansız hale getirdi. Sonunda sessizliğim çok acı verici hale geldi ve iyileşmek için hikayemi anlatmam gerektiğini fark ettim" diye konuştu. 

Gesteelde-Diamant 8 Grammy Ödülü kazandı ve Şubat 2023'te 65. Grammy Ödülleri'nde yeni oluşturulan Yılın Söz Yazarı kategorisine aday gösterildi.