Son dönemde yaptıkları siyasi skeçlerle gündeme gelen Güldür Güldür Show programının senaryo editörü Murat Kepez ve yönetmen Meltem Bozoflu, “Özellikle geçmiş ile bugünün ekranda siyasi mizah farkı nedir?” sorusuna “Geçmişte siyasiler kendileriyle ilgili mizah yapılmasına daha sempatik yaklaşıyorlardı. Günümüzde bazı siyasi figürler, buna karşı ve sert tutum içinde” yanıtını verdiler. Günümüzün en büyük sorununun "kutsallaştırmak" olduğunu ifade ettiler.
Güldür Güldür Show, son dönemde yapılan siyasi skeçlerle gündeme geliyor. Güldür Güldür Show programının senaryo editörü Murat Kepez ve yönetmen Meltem Bozoflu, yazar ve müzisyen Sina Koloğlu’nun sorularını yanıtladı.
Kepez ve Bozoflu “Özellikle geçmiş ile bugünün ekranda siyasi mizah farkı nedir?” sorusuna “Türkiye'de komedi yapmanın en büyük zorluğu, tabularla mücadele etmek oldu, şimdi de öyle. Bugün tabular farklı. Geçmişte siyasiler kendileriyle ilgili mizah yapılmasına daha sempatik yaklaşıyorlardı. Günümüzde bazı siyasi figürler, buna karşı ve sert tutum içinde. Aynı şekilde parti taraftarları da bunu çok istemiyor” şeklinde yanıtladı.
Sina Koloğlu, sosyal medya hesabı Instagram üzerinden yaptığı paylaşım şöyle:
Bazı siyasi figürler, mizah yapılmasına karşı sert tutum içinde
'Güldür Güldür Show'da 'siyasi hiciv' 'en çok izlenen'lerin başında geliyor, büyük ilgi görüyor. Bu durumu yapımın senaryo editörü Murat Kepez ve yönetmen Meltem Bozoflu'ya sordum; 'Özellikle geçmiş ile bugünün ekranda siyasi mizah farkı nedir?' merak edilen durum.
Bugün siyasi mizaha sempati yok
'Türkiye'de komedi yapmanın en büyük zorluğu, tabularla mücadele etmek oldu, şimdi de öyle' diyorlar. 'Bugün tabular farklı. Geçmişte siyasiler kendileriyle ilgili mizah yapılmasına daha sempatik yaklaşıyorlardı. Günümüzde bazı siyasi figürler, buna karşı ve sert tutum içinde. Aynı şekilde parti taraftarları da bunu çok istemiyor' diyorlar.
Günümüzün sorunu; kutsallaştırmak
Hem Kepez hem de Bozoflu bugünün özel durumu olarak değerlendirdikleri bir ayrıntı üzerinde duruyorlar; 'Kutsallaştırmak'. İnsanların başka insan ve düşünceleri kutsallaştırması. Bazen hiç bir değeri olmayan bazı eşya ve kostümleri de kutsallaştırıyorlar. Bahsettiğimiz insanlar aslında, dikkate alınmaması gerekenler, ancak sesleri çok çıkıyor ve herkes onlardan korkuyor, susuyor. Biz de kutsal olmayan bu kişi ve eşyaların adını dahi geçiremiyoruz, onu kutsallaştıranlar tarafından orantısız bir tepki görmemek için. Yani tek gözümüzü kapayıp, gözlem yapıyoruz'.
Siyasi hicive devam
'Güldür Güldür Show' ekibi yeni 'karaterlerin' de peşinde. 'Eşofmanlı Hoca' ve 'Naime' gibi çarpıcı karaterler için müjde veriyorlar; 'Şu sıra daha önce örneğini görmediğimiz tipler ve komedi dilleri üzerine çalışıyoruz. Yakında hep beraber onları izlerken güleceğiz' diyorlar.