Dünya

Güney Afrika, Uluslararası Adalet Divanı'ndan İsrail aleyhine yeni tedbir kararları istedi

Güney Afrika’nın talebinde, İsrail’in, UAD’nin 26 Ocak’ta verdiği tedbir kararlarına ısrarla uymadığı ve Gazze’de "korkunç ihlalleri"ne devam ettiği belirtildi

07 Mart 2024 08:56

Güney Afrika Cumhuriyeti, Uluslararası Adalet Divanı'ndan (UAD) İsrail aleyhine 26 Ocak'ta verilen tedbir kararlarının değiştirilmesi veya yeni tedbirlere hükmedilmesi talebinde bulundu.

UAD’den yapılan yazılı açıklamada, Güney Afrika’nın, İsrail aleyhine açtığı soykırım davasında, Divan'dan acil olarak yeni tedbirlere hükmetmesini talep ettiği bildirildi.

Güney Afrika’nın talebinde, İsrail’in, UAD’nin 26 Ocak’ta verdiği tedbir kararlarına ısrarla uymadığı ve Gazze’de "korkunç ihlalleri"ne devam ettiği belirtildi.

Güney Afrika, "1 milyondan fazla çocuk da dahil Gazze'deki 2,3 milyon Filistinlinin emniyet ve güvenliğinin acilen sağlanması amacıyla" Divan'dan, acil olarak 26 Ocak’ta İsrail aleyhine hükmettiği 6 tedbiri değiştirmesi ve/veya acilen yeni tedbirlere karar vermesini istedi.

Güney Afrika, İsrail’in Refah'a saldırı planı nedeniyle 13 Şubat’ta yeni tedbirlere hükmedilmesi talebini 16 Şubat’taki kararında reddeden Divan'dan, bu kararını da yeniden değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.