HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, 22 Eylül 2017'de İzmir-Aydın otoyolunda üç kişinin ölümüne yol açan trafik kazasını gerçekleştiren ve 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edilmesinin ardından Covid-19 tedbirleri kapsamında tahliye edilen yazar Emrah Serbes ile 4 ay önce söyledikleri gerekçe gösterilerek tutuklanan ardından ev hapsine çarptırılan şarkıcı Gülşen hakkında verilen kararları eleştirdi. Karaca, "Gülşen ev hapsinde iken, Behzat Ç, Çekiç ve Gül’ün yakında Blu TV’de gösterileceğini duyuran tweetlerde Emrah Serbes ile ekibinin gülümseyen fotoğrafları yer alıyor. Sistem, üç kişinin ölümüne sebep olan Emrah Serbes için konuyu kapatmış." düşüncesini yazdı.
"Şarkıcı Gülşen’in başına gelen, ülkenin gündemini alt üst eden Sedat Peker ifşaatlarına rağmen önemini koruyor" diyen Karaca, Emrah Serbes hakkında, "Epi topu üç yıl süren cezaevi sürecini yazarlığı için verimli bir tatil olarak kullandı Serbes…" dedi. Nihal Bengisu Karaca, yazısında şu ifadeleri kullandı:
"Hülasa yazar, senarist Serbes, 12 Temmuz 2018'de 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi. Ceza infaz indirimi ile açık cezaevine geçti. 2020’de ise koronavirüs tedbirleri ile cezaevinden çıktı. Yeni infaz yasası sayesinde de 4 yıl 2 ay erken tahliye oldu.
Bu arada ailenin sağ kalan tek üyesi açtığı tazminat davası yargı tarafından kısmen kabul büyük oranda reddedilince Serbes’in avukatı tarafından yürürlüğe konan üzerine faiz de bindirilmiş 83 bin liralık vekalet ücretinin icra takibine uğradı.
Epi topu üç yıl süren cezaevi sürecini yazarlığı için verimli bir tatil olarak kullandı Serbes… Yeni bir Behzat Ç. romanı kaleme aldı: 'Çekiç ve Gül’. Gülşen ev hapsini yaşarken, işte bu romandan uyarlanmış yapımın tanıtım fotoları paylaşılıyordu Twitter’da. Tam kadro gülümsüyordu ekip.
Behzat Ç gerçek olsaydı ölümüne neden olduğu üç insanın her biri için sadece bir yıl yatmış olan Emrah Serbes’in peşine düşmesi gerekirdi.
Ama öyle olmuyor bu ülkede. Yargının her tarafı yaralı. En başta mantığı. Orantısı. Hadi yargı arızalı, toplumun başka kesimleri üzerinde kerameti kendinden menkul moral üstünlük kılıçlarını sallamaktan yorgun düşmüş kibirli ve muktedir kültür sanat çevresi de mi öyle?"
Yazının tamamı için tıklayın.