Yaşam

"Hackerlar seyahat biletlerinizi kullanarak kolayca kişisel bilgilerinizi çalabilir"

Etay Maor, uçak biletlerinin sanılandan daha çok bilgi içerdiğine dikkati çekti

14 Aralık 2019 10:00

Küresel tehdit istihbarat şirketi IntSights'da güvenlik görevlisi şefi olan ve sık sık seyahat eden Etay Maor, gezileri sırasında insanların biniş kartlarını bıraktığını fark etti. Etay Maor, biniş kartları sayesinde birçok verinin çalındığını ve bu kartların zannedilenden daha çok veri içerdiğini de söyledi.

"Barkod tarayıcısı yardımıyla biniş kartındaki barkodun okutulması durumunda hackerlar sizinle ilgili birçok veriye sahip olabilir" uyarısında bulunan Maor, şunları ifade etti:

"Annenizin evlenmeden önceki soyadı gibi bilgilerle sosyal medya hesaplarınıza erişebilirler. Uçuşlarınızı iptal edebilir hatta uçuş puanlarınızı çalabilirler. Geçen farklı bir havayolu şirketi tercih ettim ve internet sitelerini yeterince incelediğimde başka yolcuların da bazı bilgilerine erişebildiğimi fark ettim."

Etay Maor nasıl korunabileceğimiz sorusunu da, “İnsanlar biniş kartlarına pasaportlarına nasıl davranıyorsa öyle davranmalı, pasaportunuzu asla geride bırakmazsınız" şeklinde yanıtladı.

Ayrıca Maor Bilet fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılmaması ve mobil biniş kartı kullanarak da bu tür tehlikelerden korunulabileceğini belirtti.