Politika

Vali Ali Çelik, yeniden kayyım atandı: 31 Mart’ta görevi son bulunca Hakkari Belediye Başkanı’na başarılar dilemiş

03 Haziran 2024 18:06

31 Mart'ta seçimlerinde yüzde 48.92 ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) Belediye Eş Başkanlığı görevine seçilen Mehmet Sıddık Akış’ın, Van'da gözaltına alınmasının ardından yerine kayyım olarak atanan Hakkari Valisi Ali Çelik'in aslında 2023'ten beri kayyım görevini yürüttüğü öğrenildi. 31 Mart seçimlerinden sonra sosyal medya hesabından görevini tamamladığını söyleyen Çelik'in, belediye başkanı seçilen Akış'a başarılar dilediği görüldü. Çelik, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olarak bilinen isimlerden. Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve gelmesinin ardından; 10 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Kütahya’dan Hakkari’ye atandı.  

Kayyım olarak atanan Vali Ali Çelik, kaymakam adaylığı süresince İyidere (Rize) ve Kemer (Burdur) ilçelerinde kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. Kaymakam olarak atanmasının ardından ise Mazgirt (Tunceli), Kiraz (İzmir), Akdağmadeni (Yozgat) ve Bismil (Diyarbakır) ilçelerinde görev yaptı. 6 Eylül 2010 ile 2 Ekim 2018 tarihleri arasında Mülkiye Teftiş Kurulu emrinde Mülkiye Başmüfettişliği görevinde bulundu.

Çelik, 23 Ağustos 2017 ile 5 Ekim 2018 tarihleri arasında vekâleten Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 27 Eylül 2018’de İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü olarak görev yaptı.

O dönemde, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde, taşeron çalışanların kadroya alınmasına ilişkin çalışma grubu kuruldu. Çalışma grubu, siber suçlarla mücadele için 500 kişinin işe alımı konusunda da çalışma yaptı. Eski İçişleri Bakanı Soylu, bu isimlerin sürekli kadroya atanmasını önerdi ancak bu talep Hazine’den dönünce yeni bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyona Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olan Ali Çelik başkanlık etti.

Çelik, 10 Haziran 2020 tarih ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kütahya Valisi olarak atandı. Üç yıl boyunca Kütahya’da valilik yapan Çelik, Soylu ile yakın çalışmaya devam etti. Çelik, Yerlikaya döneminde, 10 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Hakkari’ye vali olarak atandı. 

Seçimlerden sonra başarılar diledi; bugün yeniden kayyım atandı

2023'ten beri kayyım görevini yürüttüğü öğrenildi. 31 Mart seçimlerinden sonra sosyal medya hesabından görevini tamamladığını söyleyen Çelik'in, belediye başkanı seçilen Akış'a başarılar dilediği görüldü. Kayyım Ali Çelik, Hakkari Valiliği ve Belediyesi'nin resmi hesaplarından da paylaşıldı. Çelik, 31 Mart'ta görevi son bulunca seçilen Akış'a şöyle başarılar diledi: 

"7 ay boyunca yürüttüğümüz Belediye Başkan Vekilliği görevimizi bugün itibarıyla tamamladık. Bu süreçte, en küçüğümüzden en büyüğümüze herkese hizmet etmek için çalıştık. Çalışma arkadaşlarıma teşekkür eder, Hakkâri’mize yeni seçilen belediye başkanlarına başarılar dilerim."

TIKLAYIN - Kayyım bilançosu: Diyarbakır’da taşınmazlar 290 milyon TL'ye resmi kurumlara devredildi