Gündem

Halk ozanı Hasan Erdoğan yaşamını yitirdi

04 Ağustos 2022 16:06

Sivaslı halk ozanı Hasan Erdoğan yaşamını yitirdi. Vefat haberini Erdoğan'ın oğlu Cankat Erdoğan duyurdu. Hasan Erdoğan'ın cenazesi Cuma günü Pirsultan Cemevi'nden kaldırılarak, Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek. 

Türk Halk Müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz ise sosyal medya hesabından sanatçının vefatına dair bir açıklamada bulundu. Akkiraz sosyal medya paylaşımında "Sanat ailemizin en özel üyelerinden Sivas müziğinin son ustalarından Hasan Erdoğan usta hakka yürüdü. 80'li yıllardan beri tanıdığım, sesini, türkülerini sevdiğim ustamız nur içinde uyusun. Çok üzgünüz" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş paylaşımında, "Vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendiğim kıymetli halk ozanımız Hasan Erdoğan’a Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve Türk halk müziği camiasına başsağlığı diliyorum." dedi.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, "Bir değerimizi daha yitirdik. Halk müziğimizin üretken ve usta ismi, ağabeyimiz Hasan Erdoğan’ı kaybettiğimizi üzülerek öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim." paylaşımını yaptı.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu sosyal medya hesabından, "Sivas’ın yetiştirdiği büyük halk ozanı, sesiyle, sözüyle, besteleriyle halk müziğinin ustalarından Hasan Erdoğan’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine, hemşehrilerime ve halk müziği camiasına başsağlığı diliyorum." dedi.

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal ise, "Değerli halk ozanı Hasan Erdoğan'ın bedenen aramızdan ayrıldığını üzüntü içinde öğrendim. Ozanımızın devr-i daim, mekanı gönüller olsun. Tüm sevenlerinin başı sağ olsun!" diye yazdı.

Hasan Erdoğan kimdir?

Halk ozanı Hasan Erdoğan, 1951'de Sivas'ın Divriği ilçesinde dünyaya geldi. TRT Ankara Radyo sınavlarına giren Erdoğan burada "Sen beni severdin vefasız güzel" isimli türküyü okudu. Kendi türkülerini seslendirmesine ek olarak Pir Sultan Abdal'ın da birçok deyişini seslendirmiştir. En çok etkilendiği isimlerden birinin Âşık Mahzuni Şerif olduğunu ifade eden Hasan Erdoğan, Türk Halk Müziği'nin önemli sesleri arasında yer alıyordu.