Dünya

Hamas, 3 rehinenin videosunu yayımladı: Size onların akıbetini bildireceğiz, hükümetiniz yalan söylüyor

Yayımlanan videoda Hamas, İsrail hükümetine hava ve kara saldırılarını durdurması ve tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu

15 Ocak 2024 15:56

T24 Dış Haberler

Hamas, dün gece İsrailli üç rehinenin videosunu yayımladı. 26 yaşındaki Noa Argamani, 53 yaşındaki Yossi Sharabi ve 38 yaşındaki Itai Svirsky'nin yer aldığı 37 saniyelik tarihsiz video, "Yarın size onların akıbetini bildireceğiz. Hükümetiniz yalan söylüyor" cümlesiyle sona eriyor.

Yayımlanan videoda Hamas, İsrail hükümetine hava ve kara saldırılarını durdurması ve tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Pazar günü erken saatlerde bir açıklamada bulunan Hamas, İsrail bombardımanı nedeniyle bazı rehinelerle irtibatını kaybettiğini ve bombardıman esnasında öldürülmüş olabileceklerini açıklamıştı. 

Gazze'deki rehineler

Hamas tarafından 7 Ekim'de alıkonulan 240 kişinin yaklaşık yarısı Kasım ayındaki ateşkesle serbest bırakılmıştı. İsrail 132 kişinin Gazze'de kaldığını ve bunlardan 25'inin esaret altında öldüğünü söylüyor. Bazı rehine yakınları Başbakan Binyamin Netanyahu'ya yeni bir ateşkese gitmesi, hatta savaşı durdurması çağrısında bulunuyor. Netanyahu ise rehineleri serbest bırakmak için savaşmaya devam etmek gerektiğini söylüyor.