Dünya

Hamas, Erdoğan'ın kendilerini Kuvayı Milliye'yle kıyaslamasını "büyük beğeniyle" karşıladı: "Gurur duyduk"

17 Nisan 2024 19:06

T24 Dış Haberler

Hamas, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Hamas'la Kuvayı Milliye'yi kıyasladığı açıklamasını "büyük beğeniyle" karşıladıklarını bildirdi. 

Bugün Hamas'ın internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "Erdoğan'ın, Filistin halkının savunmasını ve topraklarının kurtuluşu için meşru mücadelesini sürdürme konusundaki tutumunu yinelediği açıklamaları büyük beğeniyle karşılandı" denildi. 

Hamas, Erdoğan'ın "Filistin halkının direniş projesine cesur bir destek verdiğini" belirtirken, bundan gurur duyduklarını ve Cumhurbaşkanı'nı takdir ettiklerini ifade etti. Açıklamada, "Erdoğani Türk Milli Kuvvetlerinin Kurtuluş Savaşı'ndaki rolünü, Hamas hareketinin Filistin halkının, topraklarının ve kutsallarının savunulması konusundaki mevcut mücadelesindeki rolüne benzetti" denildi. 

Hamas, açıklamada bir kez daha bağımsız bir Filistin devleti ve Gazze'de ateşkesin gerekliliğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 31 Mart seçimlerinden sonraki ilk grup toplantısında, Hamas'ı Kuvayı Milliye'ye benzeterek, "Türkiye'deki Kuvayı milliye ne ise Hamas da işte odur. Bunu söylemenin de bir bedeli olduğunun farkındayız. Hakkı ve hakikati haykırmanın zor olduğunu biliyoruz, tüm dünya idrak etsin. Saldırılarınıza, algı oyunlarınıza boyun eğmeyeceğiz" dedi. 

TIKLAYIN- Erdoğan'dan Hamas'a Kuvayı Milliye benzetmesi: Bunu söylemenin bedeli olduğunu farkındayız