Dünya

Hamas, Lübnan'daki liderinin İsrail saldırısında bazı aile üyeleriyle birlikte öldürüldüğünü duyurdu

İsrail, 2006'dan bu yana ilk kez Beyrut'un Dahiye bölgesi dışında bir yeri dün gece saatlerinde vurmuştu

30 Eylül 2024 08:44

T24 Dış Haberler

Hamas, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Lübnan'daki lideri Fatih Şerif Ebu el-Emin'in ülkenin güneyinde düzenlenen bir İsrail saldırısında bazı aile üyeleriyle birlikte öldürüldüğünü bildirdi. 

TIKLAYIN | İsrail ordusu, 2006'dan beri ilk kez Dahiye dışında merkezî bir noktayı vurdu; FHKC'nin üç üst düzey ismi öldürüldü

Militan gruptan yapılan açıklamada, “Hamas'ın Lübnan'daki lideri ve hareketin yurtdışındaki liderlik üyesi Fetih Şerif Ebu El Amin, Lübnan'ın güneyindeki El-Bass kampındaki evine düzenlenen saldırıda öldürüldü” denildi. 

Lübnan'ın resmi Ulusal Haber Ajansı güneydeki Tyre kenti yakınlarındaki kampa bir hava saldırısı düzenlendiğini bildirmişti. Lübnan Sağlık Bakanlığı, pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Tyre ve Bint Jbeil bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında en az 21 kişinin öldüğünü ve 125 kişinin de yaralandığını duyurmuştu. 

İsrail, ilk kez Dahiye dışındaki bir noktaya saldırdı

İsrail, 2006'dan bu yana ilk kez Beyrut'un Dahiye bölgesi dışında bir yeri dün gece saatlerinde vurmuştu. Ordu, Lübnan'ın başkenti Beyrut’un Kola Mahallesi'nde bir binaya hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda çok katlı bir binada bulunan bir dairenin hedef alındığı gözlenmişti. 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Beyrut saldırısında üç üst düzey ismin öldüğünü açıklarken, olay yerinden gelen ilk görüntülerde bir apartmanın iki katının tamamen havaya uçtuğu görülüyordu.