Spor

Hamit Altıntop, Faroe Adaları'nda yaptığı açıklama hakkında konuştu

Faroe Adaları maçının ardından üslubu nedeniyle eleştirilen Altıntop, "Burada iyi niyet olduğunu bilmeliler" dedi

12 Haziran 2024 20:27

Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, TRT Spor'a özel açıklamalarda bulundu. Milli takım oyuncularının durumu ve geçmişte yaptığı açıklamalar hakkında konuşan Altıntop, Milli takımın Faroe Adaları'na yenilmesinin ardından yaptığı açıklama hakkında konuştu.

"Burada iyi niyet olduğunu bilinmeli"

Faroe Adaları'nda yaptığı açıklamadan behseden Altıntop, "Programa başlamadan önce Faroe Adaları'nda yaptığım açıklamayı bir andık. Kötü bir yenilgiden sonra öyle tatsız bir röportajımız oldu. İçeriği ne kadar doğru olsa da vücut dilimiz maalesef olumsuzdu. İletişim anlamında biz de kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Beni tanıyan veya tanımayanlar burada iyi niyet olduğunu bilmeli" dedi.

Milli takımın durumu hakkında yorum yapan Altıntop, "Eğitim kısmına da önem veriyoruz. Oyuncu olarak da takım oyuncusuydum. O dönemde de hiçbir zaman kendimi öne atan biri olmadım. Yöneticilik kısmı da öyle. Beklentiler büyüyor, bunu karşılayamayınca da üzücü oluyor. Bunun bir proje olduğunu ve uzun vadeli bir hikaye olduğunun farkındayız. Kasım 2023'te Almanya'yı yeniyorsunuz ama Mart 2024'te 6 tane gol yiyorsunuz. Bunlar tarihte olmuştur ama bunların sayısını azaltmak, iyi şeyleri de artırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"A Milli Takım'da 3. yılım"

Konuşmasına milli takımdaki geçmişi üzerinde devam eden Altıntop, "A Milli Takım'da 3. yılım. Takımı genleştirme, daha derli toplu ve takım oyununu ön plana çıkaran başlıklarla yola çıktık. Düşünün Barış Alper 3 yıl önce ilk A Milli Takım formasını giydi. Kendi takımında daha parlamadan biz ona A Milli Takım forması şansı vermişiz. Kenan Yıldız, Salih Özcan, Ferdi Kadıoğlu bizim bayrağımız altında Türkiye'yi temsil etme kararı aldı. Arda Güler, Ahmetcan, Bertuğ gibi oyuncular çok değerli. Ben buraya geldiğimden beri bu kardeşlerimizle beraberiz" dedi.

"Öğrenmek için hazır olmalılar"

Takımdaki genç yıldızlar hakkında konuşan Altıntop, "Semih Kılıçsoy, Arda Güler, Kenan Yıldız'a altın jenerasyon diyoruz. Bu altın jenerasyon, ev sahibi olacağımız EURO 2032'de kaptanlarımız olacak inşallah. Onlar için çok büyük bir sahne olacak. Öğrenmek için hazır olmaları gerekiyor. Bir idman bile olsa öğrenmek için sahaya çıkmalısınız" ifadelerinde bulundu.

"İlk maç olmasa da 2 ve 3. maçta oynama durumları var"

İsmail Yüksek ve Ferdi Kadıoğlu hakkında konuşan Altıntop, "İsmail Yüksek ve Ferdi Kadıoğlu'nun durumu iyi ama yüzde yüz değiller. Bugün tek maç olsa belki risk eder oynatırsın ama ilk maç olmasa da 2 ve 3. maçta oynama durumları var" sözlerini kullandı. (Kaynak: Sporx)