Dünya

Harris ve Trump, 10 Eylül'de canlı yayında tartışacak

09 Ağustos 2024 08:41

T24 Dış Haberler

ABD'de Demokrat başkan adayı Kamala Harris ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, 10 Eylül'de ilk kez bir canlı yayın tartışmasında karşı karşıya gelecek. 

Canlı yayının reytinglerde birinci sıraya oturması beklenirken, tartışmada söylenecekler yarışın ne yönde ilerleyeceği konusunda belirleyici olabilir. Anketler, yarışın çok yakın olduğuna işaret ediyor. 

Perşembe günü Michigan'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Harris, "Donald Trump'la tartışmak için gün sayıyorum, 10 Eylül tarihi belirlendi. Duyduğuma göre sonunda kabul etmiş. Bunun için heyecanlıyım" dedi. 

Canlı yayın tartışması ABC kanalı tarafından yayınlanacak. Trump, daha önce ABC'de ABD Başkanı Joe Biden'la tartışmayı kabul etmişti ancak Biden'ın Demokrat adaylığından çekilmesinden sonra yayına çıkmayacağının sinyallerini vermişti. 

Trump, dün düzenlediği basın toplantısında ise Harris'le eylül ayında üç defa üç ayrı kanalda tartışmaya hazır olduğunu bildirdi.

Harris, ileride daha fazla tartışma ihtimaline açık olduğunu söyledi.

Haziran ayında Biden ile Trump arasında yapılan canlı yayın tartışmasını 51 milyon kişi izlemişti. Biden'ın burada sergilediği kötü performans, kampanyası için sonun başlangıcı olmuştu. Bu performansın sağlık durumuyla ilgili ateşlediği tartışmaların ardından Biden, başkan adaylığından çekildi.