Gündem

Hastalık taşıyan köpekleri Ankara'ya getirdiği iddia edilen Buket Özgünlü hakkında 7 yıla kadar hapis istemi

14 Haziran 2024 12:27

Şanlıurfa’dan Ankara’ya hastalıklı olduğu iddia edilen 28 köpek getiren ve tutuklanan Yaşama Tutunan Patililer Derneği Başkanı Buket Özgünlü ve Muhammed Savaş D. hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede, iki şüpheli hakkında “Bir Ev Hayvanına veya Evcil Hayvana İşkence Etme, Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma” suçundan yaklaşık 7 yıla hapis cezası talep edildi.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, sosyal medyada 7-8 Haziran 2024’te #ŞanlıUrfadaKatliamVar başlığı altında Şanlıurfa’da köpeklere eziyet edildiğine ilişkin haber ve görüntüler yayınlandı. Söz konusu haberler üzerine Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü, bir dernek çalışanı ve bir grup hayvansever ile birlikte Şanlıurfa’ya giderek tartışma konusu yapılan köpeklerin kaldığı barınakları inceledi. Özgünlü, iddiasına göre 28 köpeği tutanakla sahiplenerek, şoför Muhammed Savaş D.’nin kullandığı araçla Ankara Gölbaşı’ndaki kliniğe getirdi.

Kuduz köpeklerin Ankara’ya getirildiği iddiası üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatarak Özgünlü hakkında gözaltı kararı verdi. Özgünlü, 9 Haziran günü Şanlıurfa - Ankara uçağından indikten hemen sonra gözaltına alındı. Özgünlü, 10 Haziran günü de tutuklanırken, köpekleri Ankara’ya getiren aracın şoförü Muhammed Savaş D. Hakkında ise adli kontrol kararı verildi.