Gündem

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk kimdir?

Türkiye'de 31 Mart yerel seçimleri ile birlikte yerel ve mahalli idareler belirlendi. Sonucu en çok merak edilen illerden biri de Hatay'dı. Hatay'da seçmenin oyuyla sandıktan AKP adayı Mehmet Öntürk sonucu çıktı. Sonucun ardından Mehmet Öztürk, vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk kimdir?

01 Nisan 2024 09:38

61 milyondan fazla kayıtlı seçmenin olduğu Türkiye, yerel seçimler için sandık başına gitti. Yerel seçimlerde Hatay, sonucu en çok merak edilen illerden biriydi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını AKP adayı Mehmet Öntürk kazandı. Sonuçla birlikte Mehmet Öztürk ile ilgili bilgiler merak edilenler arasına girdi. Peki, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk kimdir?

Mehmet Öntürk kimdir?

Mehmet Öntürk, 18 Mart 1970’te Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde doğdu.

İlk ve ortaokulu Kırıkhan’da, lise eğitimini Kabataş Erkek Lisesinde tamamlayan Öntürk, Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü’nü bitirdi.

Tarım sektöründe faaliyet gösteren aile şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını sürdüren Öntürk, Antakya Ticaret Borsası Başkan Yardımcılığı, 24, 25. ve 26. Dönem AKP Hatay Milletvekilliği ve ardından AKP Hatay İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Mehmet Öntürk, evli ve iki çocuk babasıdır.

SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN