Gündem

Hatay'da rezerv alanını protesto eden vatandaşlara polisten müdahale: Gözaltılar var!

06 Haziran 2024 11:18

Hatay'ın Antakya ilçesinde rezerv alan istemeyen depremzedelerin eylemine çevik kuvvet izin vermedi. Dört vatandaşın gözaltına alındığı belirtiliyor. 

Antakya'nın Aksaray, Saraykent, Akasya mahallelerinde yaşayanlar rezerv alana karşı eylem yaptı. Ufuk Petrol önünde toplanan depremzedelere çok sayıda polis müdahale etti.

Duvar'dan Burcu Özkaya Günaydın'ın haberine göre, eyleme katılan bir kadın rezerv alana tepki göstererek, "10 bin TL ev verecekler bana... Zorbalık, bunu kabul etmiyoruz. Hodri meydan gelsinler, evimizi vermeyeceğiz" dedi. 

Video: Burcu Özkaya Günaydın / Duvar



Sık sık, 'Rezerve hayır', 'Evimizi bırakmayız' sloganları atan mahalleliler, "Biz polislere bir şey yapmadık, bize neden böyle davranıyorlar" diye tepki gösterdi.

Mahallelilerin protestosu üzerine alana gelip bir açıklama yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İsmail Ceylan, mahallenin tepki gösterdiği alanda rezerv alan uygulaması olmadığını iddia eti. Antakya'da Aksaray, Saraykent ve Akasya Mahallesi'ne ilişkin olarak, "21-22. bölge için bir uygulamamız yok. İnsanların evlere ihtiyacı var. Devlet halkıyla pazarlık yapmaz, halk devletle pazarlık yapmaz, devlet himaye eder" dedi.

Mahalleliler ise İsmail Ceylan'ın "rezerv alan değil" dediği bölgede bazı evlere tebligat geldiğini, evine işlem yapmak isteyenler ise evleri rezerv alanda görüldüğü için ruhsat alamadığını söyledi. Mahalle halkı İsmail Ceylan’ın sözlerine karşı çıktı. Bu açıklama üzerine mahalleliler rezerv istemediklerine dair Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne verilmek üzere dilekçe yazdı.

Öte yandan polis çekim yapmak istemeyen basın mensuplarına da müdahale etti.