Ekonomi

Havalimanı çalışanları 6 Haziran'da iş yavaşlatacak

05 Haziran 2024 13:21

Sendikalı havalimanı çalışanları, yeni Havacılık Yasasına karşı iş yavaşlatmaya hazırlanıyor. 10 sendika ve derneğin ortak imzalı açıklamasında iş bırakmanın da gündemde olduğu belirtildi.

TBMM'nin gündemine gelen Havacılık Yasası, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nde faaliyet gösteren sendikalar ve dernekler tarafından tepkiyle karşılandı. Çalışanlar arasında iş barışını bozacağı belirtilen yasaya karşı ilk tepki iş yavaşlatmak olacak. Talepler kabul edilmezse iş bırakma da gündemde. 

Ulaştırma Memur-Sen, Türk Ulaşım-Sen, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, HAVAÇAD, HAVELTED, Uluslararası ARFF Derneği, SİHAGÜVDER, HAVATED, SİHAMED, Hava Ulaş-Der ve Apron Memurları Derneği'nin katıldığı toplantıda iş yavaşlatma konusunda ilk adımın 6 Haziran’da atılmasına karar verildi. 

Toplantıda alınan kararlar şöyle:

"06.06.2024 Perşembe gününden itibaren havalimanlarındaki çalışanlar, hava ve kara tarafındaki operasyonlarda süresiz olarak uluslararası standart ve tavsiyeler ile mevzuatlara aykırı olarak yüklenen işleri yapmayacak, kesinlikle mevzuat dışına çıkılmayacak.

Yapılacak olan iş yavaşlatma eylemi, talepler gerçekleştirilinceye kadar devam edecek.

Alınan iş yavaşlatma eylemi sonucunda talepler karşılanmazsa tekrar bir araya gelinerek iş bırakma eylemi kararı alınacak."