Dünya

Hindistan Başbakanı Modi, Kiev'e gitti

Modi temmuz ayında da Rusya'ya gitmişti

23 Ağustos 2024 11:27

T24 Dış Haberler

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitti. Ziyaret, 1991'deki bağımsızlığından bu yana bir Hindistan başbakanının Ukrayna'ya yaptığı ilk ziyaret. Modi ayrıca temmuz ayında Rusya'ya gitmişti. 

Reuters'in haberine göre Modi ziyaret öncesinde yaptığı açıklamada, “Devam eden Ukrayna ihtilafının barışçıl yollardan çözümüne ilişkin perspektifleri paylaşma fırsatını sabırsızlıkla bekliyorum. Bir dost ve ortak olarak bölgede barış ve istikrarın bir an önce geri gelmesini umuyoruz" dedi.

Kiev'e giden ilk Hindistan Başbakanı Modi'nin Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir araya gelmesi bekleniyor. Zelenski, görüşme sırasında “bir dizi belgenin de imzalanmasının beklendiğini” söyledi.

Ukrayna'nın Rusya'nın batısındaki Kursk bölgesine yönelik sürpriz saldırısının ardından Moskova ve Kiev arasında diplomatik bir ilerleme sağlanması her zamankinden daha zor görünüyor.

Modi, Zelenski ile “devam eden Ukrayna ihtilafının barışçıl çözümüne ilişkin perspektifleri paylaşmayı” ve “Hindistan-Ukrayna dostluğunu derinleştirmeyi” görüşmeyi planladığını söyledi. Modi Ukrayna'ya hareket etmeden önce perşembe günü Polonya'daydı.