Dünya

Hindistan Dışişleri Bakanlığı açıkladı; Başbakan Modi, Ukrayna'ya gidiyor

Ziyaretin bu hafta içinde gerçekleşebileceği söyleniyor

19 Ağustos 2024 11:33

T24 Dış Haberler

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Narendra Modi'nin Ukrayna'yı ziyaret edeceğini açıkladı. Modi ayrıca Polonya'ya da gidecek. 

Yeni Delhi Dışişleri Bakanlığı, Polonya ve Ukrayna ziyaretleri için bir tarih vermedi ancak Hint basınında çıkan haberler ziyaretin bu hafta içinde gerçekleşeceğini gösteriyor.

Modi, ülkesinin Moskova ile tarihsel olarak sıcak bağlarını sürdürürken, bölgesel rakibi Çin'e karşı bir siper olarak Batılı ülkelerle daha yakın güvenlik ortaklıkları kurmak arasında hassas bir denge kurdu.

Modi, temmuz ayında Moskova'ya bir ziyaret gerçekleştirmişti. Ziyaret, Rusya'nın Ukrayna'nın birçok şehrini vurarak üç düzineden fazla insanın ölümüne ve Kiev'deki bir çocuk hastanesinin ağır hasar görmesine yol açmasından saatler sonra gerçekleşmişti. Hindistan ve Rusya, Kremlin'in ülkenin kilit silah tedarikçisi haline geldiği Soğuk Savaş'tan bu yana yakın ilişkiler sürdürüyor. 

Ukrayna'daki çatışmaların başlamasından bu yana Rusya, Batı'nın uyguladığı yaptırımların ardından çok ihtiyaç duyulan bir ihracat pazarı sağlayarak Hindistan'a ucuz ham petrol tedarik eden önemli bir ülke haline geldi.