Spor

Hollanda Teknik Direktörü Koeman: Türkiye en hırslı oynayan takımdı

"Ben Hollanda ile Türkiye’nin finalde karşılaşmasını isterdim çünkü finali bu iki takım hak ediyordu"

12 Temmuz 2024 10:16

Avrupa Futbol Şampiyonası son çeyrek final maçında Türkiye, ilk yarısını 1-0 önde tamamladığı maçta Hollanda'ya 2-1 yenilerek turnuvadan elenmişti. İngiltereyle eşleştiği maçta 2-1 yenilerek EURO 2024'e veda eden Hollada'nın Teknik Direktörü Ronald Koeman,  takımının istekli oynadığının altını çizerek, "Futbolda her an her şey olur. En ufak bir dikkatsizlik pahalıya mal olabilir. Bu maçta da böyle oldu. 90. dakikada yaptığımız küçük bir hata sonucu yediğimiz gol bizi finalden etti" ifadelerini kullandı.

"Türkiye en hırslı oynayan takımdı"

Hürriyet gazetesinden İsmail Er'in haberine göre, Türk Milli Takımı’nın genel performansını değerlendiren Koeman, "Türkiye, turnuvanın en hırslı ve arzulu oynayan takımıydı. Tüm oyuncular ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Maçın ikinci yarısında önlem almasaydık, bizi de eleyebilirlerdi. Çok heyecanlı bir maç oldu. Özellikle son dakikalarda bir hayli korktuk. Ben Hollanda ile Türkiye’nin finalde karşılaşmasını isterdim çünkü finali bu iki takım hak ediyordu" ifadelerini kullandı.

"Van Bronckhorst sistemi oturtursa başarılı olur"

Koeman, kendisine daha evvel Türk takımlarından teknik direktörlük teklifi alıp almadığı sorulması üzerine, "Türkiye, çok güzel bir ülke. Adeta futbol ile yaşıyorlar. Ama günlük. Kazandığınızda iyi, kaybettiğinizde birden kötü oluyorsunuz. Bana daha önce Türkiye’den ciddi projelerle geldiler ama kabul etmedim" dedi. Hollanda Milli Takımı'nda mutlu olduğunu aktaran Koeman, "Gelecek için büyük projelerimiz var. 2026 Dünya Kupası’nı hedefliyoruz. Türkiye’de Hollanda’yı temsilen şu anda Giovanni van Bronckhorst var. İyi bir teknik adam. Beşiktaş'ta istediği sistemi oturtursa başarılı olmaması için neden yok" şeklinde konuştu.