Gündem

Hrant Dink'in katili Ogün Samast duruşmaya katıldı: Dava ertelendi

Dink suikastının kritik isimlerinden sanık Erhan Tuncel'in "Engin Dinç’in dinlenmesi" talebi reddedildi

29 Mayıs 2024 10:27

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i 2007'de silahla vurarak öldüren Ogün Samast, tahliyesinin ardından hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütü adına suç işlemek' suçlamasıyla İstanbul 14'ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya SEGBİS üzerinden katıldı. Duruşma 12 Haziran'a ertelendi. 

İstanbul 14'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya Trabzon 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde SEGBİS üzerinden katıldı. Samast, 12 Haziran'a ertelenen duruşmada savunma yaptıktan sonra kendisini bekleyen otomobile binerek adliyeden ayrıldı. 

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, ilk olarak tanık sıfatıyla Konya’dan Mehmet Aksoy dinlendi. Daha önce 'FETÖ’den yargılandığı davada ceza alan isimlerden olan Aksoy’a bu dosya kapsamına telefonunda Bylock yüklü olduğu için dahil edildiği belirtildi. Aksoy'a cinayet döneminde dosyayla ilgili diğer polis memurları soruldu. Mahkeme, Aksoy’a yanında oturan Ali Fuat Akdağ'ı tanıyıp tanımadığını sordu. Aksoy, “Çok zaman oldu, tanımıyorum” dedi.

Erhan Tuncel: Engin Dinç dinlensin 

Dink suikastının kritik isimlerinden sanık Erhan Tuncel söz alarak 26 Ağustos 2004’ten, 19 Eylül 2007’ye kadar Trabzon İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan Engin Dinç’in dinlenmesini talep etti. Tuncel, “Onun işlediği suç nedeniyle biz yargılanıyoruz” dedi.

Eksik tanıkların dinlenmesine karar veren mahkeme Tuncel’in Engin Dinç’in dinlenmesi talebini reddetti. Dava 12 Haziran’a ertelendi. Mahkeme mütalaayı açıklamak için ara istedi.

Duruşma ertelendi

Eksik tanıkların dinlenmesine karar veren mahkeme Tuncel’in talebini Engin Dinç’in dinlenmesi talebini reddetti. Davayı 12 Haziran’a erteledi. 

Ne olmuştu? 

Hrant Dink suikastinin tetikçisi Ogün Samast, Bolu F Tipi Cezaevi’nden koşullu salıverilme kapsamında 15 Kasım 2023'te tahliye edildi. Tahliyesinin ardından Samast hakkında ‘Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlanarak 17 Kasım'da iddianame düzenlendi. İddianamede, Ogün Samast'ın 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi. Dosya daha sonra hukuki ve fiili irtibat nedeniyle İstanbul 14'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de arasında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı davayla birleştirildi.