Gündem

HSK’nın yaklaşık 5 bin kişilik atama kararları Resmi Gazete’de

29 Haziran 2024 01:05

T24/ANKARA

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) 18 Ocak, 21 Şubat ve 13 Haziran 2024 tarihli adli ve idari yargıdaki atama kararlarına ilişkin 3 ayrı kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Kurulun, adli ve idari yargıdaki hakimlerin yetkilerini belirleyeceği müstemir yetki kararnamesinin 15-16 Temmuz tarihlerinde yayınlanması bekleniyor. 

HSK’nın Ocak ayından bu yana yayınladığı, adli yargıda toplan 4 bin 450, idari yargıda ise 290 hakim ve savcının atamalarına ilişkin 3 ayrı kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Ocak ayındaki 4 kişilik kararname ile Yargıtay’a atanan Ankara Başsavcısı Ahmet Akça’nın yerine Ankara Batı Başsavcısı Gökhan Karaköse, İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar’ın yerine de Antalya Başsavcısı Zafer Koç atanmıştı. Kurul, Ocak ayındaki bu atamadan sonra da 2 ayrı kararname daha yayınlayarak adli yargıda 4 bin 446, idari yargıda ise 290 hakim ve savcının görev yerini değiştirmişti.

Öte yandan kurulun, 13 Haziran’da yayınladığı kararnamenin ardından, 15-16 Temmuz tarihlerinde de adli ve idari yargıdaki hakimlerin yetkilerinin belirleneceği müstemir yetki kararnamesini yayınlaması bekleniyor.

TIKLAYIN - Sinan Ateş dosyasına bakan kritik savcılar kararname ile dağıtıldı: Başsavcıvekiline tenzili rütbe, savcıya Diyarbakır Çınar'a atama