Gündem

Hükûmete yakın gazeteci Karagül: Birileri Erdoğan'ın krizin üstesinden gelmek için aldığı kararları; CHP Genel Merkezi'ne ispiyonluyor

27 Temmuz 2022 12:59

Hükûmete yakın gazeteci İbrahim Karagül, "Birileri Erdoğan'ın krizin üstesinden gelmek için aldığı kararları; CHP Genel Merkezi'ne ispiyonluyor" görüşünü savundu. 

Karagül Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; EYT, ÖTV, asgari ücret ve benzeri iyileştirme kararlarını CHP Genel Merkezi’ne aktaranlar  FETÖ’cü bürokratlar mı! Yoksa başkaları da mı var? Birileri; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın krizin üstesinden gelmek için aldığı kararları; CHP Genel Merkezi'ne ispiyonluyor. Kılıçdaroğlu hemen kendi projesiymiş gibi satıyor. Sonra da; "Biz söyledik, yaptı" diyor. EYT böyle bir şeydi. ÖTV indirimi de.. Bir tezgah kurulmuş!" ifadesini kullandı. 

TIKLAYIN | Erdoğan'dan KYK borcu açıklaması: Enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece ana para ödenecek

TIKLAYIN | Hazine ve Maliye Bakanlığı, KYK borçlarıyla ilgili çalışmaları tamamladı

TIKLAYIN - Refahyol hükûmetinin getirdiği 'KYK borçlarına faiz' uygulaması, 400 bin öğrenciyi icralık etti

TIKLAYIN - KYK borçları tartışması: Borçlu gençler ne istiyor, siyaset nasıl tepki veriyor?

TIKLAYIN | KYK borçları sosyal medyanın gündeminde: "Geri ödemeler 100 bin liraya kadar çıktı!"

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, mezun öğrencilerin KYK kredi borcuna ilişkin sadece ana paranın ödeneceği duyurmasının ardından "Teşekkürler Kılıçdaroğlu" tweet'i Twitter'da Türkiye gündeminde ilk sıraya yükseldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çağrısının ardından faizi silen Erdoğan'a gönderme yaparak emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili "EYT loading" paylaşımı yaptı. 

Kılıçdaroğlu daha sonra "Araba alımını öteleyin, Bay Kemal olarak sözümdür; ikinci el araba parasına sıfır araba aldıracağım sizlere" açıklamasını yaptı.