Politika

Hulusi Akar’dan kendisine “Kazı kazan gibi kazıdık, İslamcı çıktı” diyen Özel’e: Allah’tan korkmayanlara sözümüz yok

11 Eylül 2024 22:18

T24 Haber Merkezi

“Eğitimin amacı Allah korkusudur” diyen Hulusi Akar, Özgür Özel’in kendisini eleştiren “Biz Hulusi Akar'ı kazı kazan gibi kazıdık. Altından bir siyasal İslamcı çıktı başka bir şey çıkmadı” sözlerine yanıt verdi. Akar, “Allah’tan korkmayanlara, kuldan utanmayanlara, söyleyecek sözümüz yoktur!” dedi.

Eski Milli Savunma Bakanı ve AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, katıldığı bir programda şunları söylemişti:

"Eğitimin amacı ne? Eğitim bilgi değil arkadaşlar. Bilgi üniversitede oluyor, meslekte oluyor. Eğitimin amacı bir Allah korkusu, iki kuldan utanma. Bu sefer ateistle mi deistle mi uğraşacaksınız? LGBT ile mi uğraşacaksınız? Uyuşturucuyla mı uğraşacaksınız? Şaşırırsınız, şaşırırsınız. Ondan sonra başlıyoruz efendim savcı nerde? Polis nerede? Arkadaşlar, savcılarla polislerle bu iş olmaz olmaz. İşin başı, ilacı eğitim. Bunu verdik verdik, veremedik kendi çocuklarımızla bize yabancılaşıyor kendi torunlarımıza bize yabancılaşıyor."

Hulusi Akar'dan tepki çeken açıklama: Eğitimin amacı bilgi değil, Allah korkusudur; 4-12 yaş çocuklara Allah korkusu verilmezse ateistle mi uğraşacaksınız LGBT ile mi?

"Darbe başarılı olsa başına geçecekti"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Milli Savunma Bakanı, eski Genel Kurmay Başkanı ve şimdi AKP Vekili Hulusi Akar'ın tartışlan 'Eğitimin amacı Allah korkusudur' sözleri ile ilgili şunları söyledi:

"Hulusi Akar'ı da bakınca kazı kazan var ya kazı kazan. Biz Hulusi Akar'ı kazı kazan gibi kazıdık. Altından bir siyasal İslamcı çıktı başka bir şey çıkmadı.

Hulusi Akar ta ilk göreve geldiği ilk mezun olduğu günlerden son güne kadar bir siyasal İslamcıdır. Arkadaşlarının deyimiyle su akar Hulusi akar.

Ve en sonunda darbe başarılı olsa başa geçecek kişi başarısız olunca yine bir göreve geldi.

Bu da Türkiye'nin talihsizliğidir. Onun için söyleyecek bir başka sözüm yok benim. Ben ona diyeceklerimizi yüzüne meclis genel kurulunda söyledim zaten".

Hulusi Akar, Özel’in bu sözleri üzerine sosyal medyadan bir paylaşım yaptı. Akar, paylaşımında “Allah’tan korkmayanlara, kuldan utanmayanlara, söyleyecek sözümüz yoktur!” ifadelerine yer verdi.