Ekonomi

Hürriyet yazarı: Ucuz hisse bulmak eskisi kadar kolay olmayacak

"Ekonomi üzerindeki deprem etkisini dikkate almalı"

30 Haziran 2024 10:10

Hürriyet yazarı Zeynel Balcı, Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF), Singapur’daki toplantısında Türkiye’nin gri listeden çıkarılması kararı alması üzerinden Türkiye’deki ekonomiye ilişkin değerlendirmelerini aktardığı bugünkü yazısında, Borsa İstanbul’daki duruma dikkati çekti, görüş ve öngörülerini paylaştı.

Balcı, “Borsa İstanbul’da bu yılın ilk çeyreğinde 'iyi bilanço' bulmak zorlaştı. Enflasyon muhasebesinin de katkısıyla bilanço performansları oldukça zayıf. İSO tarafından geçen hafta açıklanan 2023 yılında 500 büyük sanayi kuruluşu tablosunda da benzer bir durumdan söz edilebilir. Bu noktada ekonomi üzerindeki deprem etkisini de dikkate almak doğru olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Balcı, beklenti ve görüşünü şöyle aktardı:

“Yabancı yatırımcılarda son aylarda 'hisse sat, tahvil al' politikası devam ediyor. Yüksek faiz nedeniyle tahvil bono almaları anlaşılır bir durum. Hisse alacak olsalar hangi hisseyi alacakları konusunda fazlaca bir araştırma yapmaları gerekecek. Düşük bilanço kârları, fiyat kazanç oranlarını biraz yukarı çekti. Ucuz hisse bulmak eskisi kadar kolay olmayacak.”