Gündem

Hürriyet yazarı Vardan: Atilla Dorsay'ın "Benim Sevgili ‘6 Silahşörler’im" kitabı, yakın tarihe ait bir okuma yolculuğu...

14 Eylül 2024 13:08

Hürriyet yazarı Uğur Vardan, sinema yazarı ve eleştirmeni, T24 yazarı Atilla Dorsay'ın son kitabı "Benim Sevgili 6 Silahşörlerim" adını taşıyan son kitabını köşesine taşıdı. 

Vardan, yazısında şunları kaydetti: 

"‘Sinema yazarlığı’ mesleğine 1966’da Cumhuriyet gazetesinde başlayıp burada geçirdiği 27 yılın ardından farklı mecralarda da yazıp çizen ve ‘film eleştirmenliği’ kavramının Türkiye’de kurumsal bir kimlik kazanmasında öncü bir rol üstlenen büyüğümüz Atillâ Dorsay, 85 yaşının baharında üretimine devam ediyor. Dorsay’ın yeni kitabının adı ‘Benim Sevgili ‘6 Silahşörler’im’. Söz konusu çalışma sinemamızın son dönemine damga vurmuş Reha Erdem, Nuri Bilge Ceylan, Yeşim Ustaoğlu, Zeki Demirkubuz, Derviş Zaim ve Semih Kaplanoğlu’nun yapıtları üzerine Dorsay’ın kaleme aldığı eleştiri yazılarının toplamından oluşuyor.

‘Benim Sevgili ‘6 Silahşörler’im’ öncelikle sinemamız adına yakın tarihe ait bir okuma yolculuğu anlamını taşıyor. Öte yandan kitap, mesleğe hepimizden önce adım atmış, yön vermiş bir kuşağın temsilcisi olarak Atillâ Dorsay’ın, başlangıç tarihi itibariyle 90’larda filizlenen, yeni bir soluğa sahip sinemacılarımıza ilişkin bakışının ifadelerini de içeriyor."


 

Annesi ve babası Can Atalay'ın "suçlarını" anlatıyor