Gündem

Bakan Kurum ve İBB Başkanı İmamoğlu'dan sürpriz görüşme

Murat Kurum, 31 Mart'taki seçimde Kurum, İmamoğlu’na yüzde 11,55 farkla yenilmişti

10 Eylül 2024 19:58

T24 Haber Merkezi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ile görüştü. İmamoğlu’nun talebi üzerine gerçekleşen görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

31 Mart 2024 seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Kurum, yeniden aday olan mevcut başkan Ekrem İmamoğlu’na yüzde 11,55 farkla yenilmişti. İmamoğlu'nun yüzde 51,14 oy alarak kazandığı seçimden sonra  Kurum, seçimi kaybetmiş olmasına rağmen yeniden bakanlık koltuğuna oturmuştu.

İmamoğlu, yerel seçimlerdeki rakibi Murat Kurum'un bakanlık görevine ilişkin ilk açıklamasında, "Yerel seçimde İstanbul’da yarıştığımız Sayın Murat Kurum’a da yeniden atandığı Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı görevinde üstün başarılar diliyorum" demişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nda yeniden Murat Kurum dönemi: Kanal İstanbul Projesi, Salda Gölü’ne Millet Bahçesi, “İmar affı değil imar barışı” savunusu

İmamoğlu’ndan Bakan Kurum'un toplantısındaki 'protokol krizi'ne tepki: Hesabı sorulmalı

Bakan Murat Kurum’un yönettiği Kentsel Dönüşüm İstişare Toplantısı’ndan, 2020

İkili arasından çok uzun zaman sonra ilk görüşme bugün gerçekleşti.  Bakanlıkta gerçekleşen kabul sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Kurum, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nu bakanlığımızda kabul ettik. Bakanlık olarak çok önemsediğimiz İstanbul’umuzun depreme hazırlığı kapsamında kentsel dönüşüm ile İstanbul ve Boğaz’ın doğal zenginliğinin korunması konularında görüş alışverişinde bulunduk. Yerel yönetimlerle istişarelerimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun talebi üzerine gerçekleşen görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Ekrem İmamoğlu'ndan yerel seçimlerdeki rakibi Murat Kurum'un bakanlık görevine ilişkin ilk açıklama

TBMM Çevre Komisyonu'nda Murat Kurum'dan boşalan başkanlık koltuğuna Ensarioğlu geçti