Politika

İddia | AKP'de "Berat Albayrak" rahatsızlığı: Kendisini "15 Temmuz'un asıl kahramanı" gibi takdim etti

17 Temmuz 2024 10:47

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın kendisini "15 Temmuz'un asıl kahramanı" gibi takdim ettiğini ve Albayrak hakkında yapılan haberlerin, AKP'de rahatsızlık yarattığını iddia etti. 

Pehlivan, bugünkü yazısının "AKP'de Albayrak rahatsızlığı" başlıklı bölümünde, şunları kaydetti:

"Elinin altındaki Sabah ve A Haber öyle bir manşet attı ki aynen alıntılıyorum: 

'15 Temmuz’da Başkan Erdoğan’ın en yakınındaki isimdi: Berat Albayrak. Hiç yalnız bırakmadı! Abdestini aldı, namaz kılıp süreci başlattı.'

Başlığı okuyunca şöyle anlıyorsunuz: 'Erdoğan’ın en yakınındaki isim olan Albayrak, 15 Temmuz’a karşı direniş sürecini başlattı.' Haberin ayrıntılarına girince ise Berat Albayrak’ın yıllar önce yaptığı bir konuşmanın yeniden gündeme getirildiğini fark ediyorsunuz. Orada da Erdoğan’ın 15 Temmuz’da Marmaris’ten ayrılmadan önce namaz kılıp direnişi başlattığı ve Albayrak’ın tüm bu anlarda 'en yakınında' olduğu aktarılıyor."

Yapılan haberin iktidar cephesinde rahatsızlık yarattığını aktaran Pehlivan, "Öyle ki AKP kurmaylarının WhatsApp’tan bu haberi birbiriyle paylaşıp '15 Temmuz’da süreci Berat Albayrak’ın yönettiği algısı yayılıyor, rol çalmanın ötesine geçtiler' dediğini duydum" ifadelerini kullandı. 

Yazının tamamını okumak için tıklayın