Gündem

İddia: AKP’de değişim için geri sayım başladı, bazı genel başkan yardımcıları görevden alınacak

Gözler 23 Temmuz’da yapılacak AKP MKYK’da

Görsel temsilidir

12 Temmuz 2024 07:13

31 Mart yerel seçimlerinde 22 yıl aranın ardından ikinci parti konumuna gerileyen AKP’de esen değişim rüzgârı sürüyor. Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki değişikliğin ardından bazı genel başkan yardımcılarının da görevden alınması gündemde. Gözler 23 Temmuz’da yapılacak AKP MKYK’da.  

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, AKP MKYK’da bazı genel başkan yardımcılarının görevden alınacağı belirtiliyor. Kulislerde genel başkan yardımcılarının bir bölümünün odasını toplamaya başladığı ve veda etmeye hazırlandığı belirtiliyor.

Görevden alınacağını düşünen bazı genel başkan yardımcılarının parti faaliyetleri ile ilgili planlamalarını da ortaya çıkacak yeni tabloyu dikkate alarak, 23 Temmuz’dan sonraya bıraktığı iddia edildi.

Ekim’de başlayacak yeni dönemde Meclis grup yönetiminde de bazı değişiklikler olabileceği belirtilirken, kabinede yeni bir değişimin ise kongre takvimi ile paralel gerçekleyeceği yorumu yapılıyor.

Bazı politika kurullarının lağvedileceği, başdanışman kadrolarının azaltılacağı da yine iddialar arasında bulunuyor.​


TIKLAYIN - Kabine'de revizyon Resmi Gazete'de: Koca ve Özhaseki "af talebinin kabulüyle" görevden alındı, Murat Kurum yeniden Kabine'de

TIKLAYIN - Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sınırlı kabine değişikliği nasıl yorumlanıyor?