Gündem

İddia: AKP'nin sokak hayvanlarıyla ilgili yasa taslağındaki "uyutma" maddesi ortaya çıktı

31 Mayıs 2024 08:15

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP'nin sokak hayvanlarının uyutulacağına dair yasa taslağına ilişkin yeni detaylar paylaştı. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'in sadece saldırgan ve uyuz köpeklerin uyutulacağını açıklamasının ardından yasa taslağını paylaşan Babacan, “Uyutulacak hayvanların durumlarına göre seçileceğine” ilişkin metinde hüküm bulunmuyor." dedi. 

Babacan konuyla ilgili yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"Parti kaynakları, sahiplenilmeyen köpeklerin uyutulmasından geri adım atılmasının düşünülmediğini, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini, belediyelerin sorumluluklarının da artırıldığını dile getirdiler. Yasanın gerekçesindeki veriler ve belediyelere yönelik sorumluluklar kamuoyundaki tartışmaları artıracak. Teklifin gerekçesi özetle şöyle:

Teklifin hayvan uyutma maddesi ise şöyle:

“Hayvan bakım evlerinde bulunan hayvanlardan 1 ay içerisinde sahiplendirilmemiş olanlara ötanazi yapılır. Sahiplendirilenler, rehabilitasyon işlemleri yerel yönetimlerce tamamlandıktan sonra sahibine teslim edilir. Sahipsiz hayvanların hayvan bakım evlerinde barındırılması, sahiplendirilmesi ve ötenazi yapılması ile ilgili usul ve esaslar Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın 


TIKLAYIN - Kulis: Sokak köpeklerine ilişkin tedbir almayan belediyeye yaptırım yolda

TIKLAYIN - Abdullah Güler, Nagehan Alçı'ya konuştu: Kuduz riski taşıyan ve saldırgan olan, gözetim altında da düzelmeyen köpeklerin uyutulması gerekiyor