Gündem

İddia: İmam hatip okul müdürü velilere "Şort giyen, başını örtmeyen öğrenciye karışırız, psikolojisi bozulan bu okulda olmamalı” diye çıkıştı

görsel temsilidir

14 Ağustos 2024 09:00

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nda, öğrenci velileriyle yapılan bilgilendirme toplantısına okul müdürü E.K.K’nin açıklamaları damga vurdu.

Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar’ın aktardığına göre, veliler tarafından da kayda alınan toplantıda okul müdürü E.K.K’nin “Okulda başı açık kız öğrenci olamaz. Herkesin başını kapatması gerek” dediği öne sürüldü. İddiaya göre toplantıda “Bizler İslamın değerlerinin tarafındayız o yüzden şort giyen öğrenciye de başını örtmeyen öğrenciye de karışırız” sözleriyle öğrencilere müdahale ettiklerini itiraf eden E.K.K, velilerin “Baskıcı yaklaşım çocukların psikolojisini etkiliyor” eleştirisine de “Okulumuzun görüşü budur. Psikolojisi bozulan bu okulda olmamalı” sözleriyle yanıt verdi.

Yaşananlara tepki gösteren Eğitim-İş Bursa Şubesi, yayımladıkları basın açıklamasında müdür hakkında “Ayrımcılık ve görevi kötüye kullanma” suçlarından suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.