Gündem

İddia: Mansur Yavaş, 2028'de cumhurbaşkanı adayı olmak için çalışıyor; İmamoğlu ile arasında kriz çıkabilir!

01 Haziran 2024 17:28

TGRT Haber'de yayınlanan Medya Kritik programında konuşan TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın çalışmalarının 2028'deki cumhurbaşkanı adayı olma yönünde olduğunu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile adaylık konusunda arasında kriz çıkabileceğini iddia etti. 

Yerel seçimlerden birinci parti olarak çıkan ve ardından yapılan anketlerde de aldığı oy oranını koruduğu görülen CHP’de cumhurbaşkanı adayının da kim olacağı şimdiden merak konusu oldu.

2028'de gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için adı geçen Mansur Yavaş hakkında da dikkat çeken bir iddia da TGRT Ankara Temsilcisi Fatih Atik'ten geldi. Yavaş'ın 2028'de cumhurbaşkanı adayı olacağını ve çalışmalarının da bu yönde olduğu öne sürüldü.

CHP’de 2028’de cumhurbaşkanı adayının kim olacağına yönelik değerlendirmede bulunan TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, Mansur Yavaş'ın 2028'de cumhurbaşkanı adayı olacağını ve çalışmalarının da bu yönde olduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanlığı için partide stratejik hamleler yapıldığını belirten Atik, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'daki AK Partili belediye başkanları ile görüşmeler yaptığını, Özgür Özel'in ise genel başkanlar ziyaretinde bulunduğunu ifade etti.

"Yavaş'ın hedefi cumhurbaşkanlığı"

Yavaş'ın adaylığını kendisinden duymadığı ancak yakın çevresinden duyduğuna göre Yavaş'ın 2028'de "kesin"  cumhurbaşkanı adayı olacağını söyleyen Atik," Yavaş'ın, buna dönük çalışmaları da devam ediyor. Mansur Bey'in istediği ve hedeflediği nokta bu. Mansur Yavaş için 100 bin imza toplamak 1 gününü alacaktır" dedi.

"İmamoğlu ve Yavaş arasında adaylık krizi çıkabilir"

Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş arasında adaylık krizi çıkabileceğine işaret eden Atik, Özgür Özel'in oylarının ise şu an muhtemel adaylar arasında öne çıktığını belirtti.