Politika

İddia: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP teşkilatlarından gelen “torpil” isteklerini yerine getirmediği için istifa etti

29 Haziran 2024 09:56

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiğine ilişkin iddiaları, bakanlık kaynaklarının doğruladığını söyledi. Ağırel, konuştuğu kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre, "Koca'nın istifa etmesinin nedenlerinden birinin de AKP teşkilatlarından gelen torpil isteklerini yerine getirmemesi" olduğunu aktardı. 

Murat Ağırel, "Kabinede neler oluyor?" başlıklı yazısında, Sağlık Bakanı Koca'nın istifa ettiği iddialarıyla ilgili bakanlık kaynaklarıyla yaptığı konuşmanın detaylarını paylaştı. 

“Fahrettin Koca kesinlikle istifa etti' diye belirttiler. Hatta daha fazlasını söyleyeyim. Fahrettin Koca’nın değil 2-3 bakanın daha istifa edeceğini belirttiler" diyen Ağırel, yaptığı görüşmelere ilişkin şunları yazdı:

"Sağlık Bakanı Koca’nın istifa gerekçesi nedir diye sorduğumda ise aldığım cevap şu şekilde oldu:

'Bakanlıklar arasında dikkat ederseniz siyasetçi ve teknokrat ayrımı var. Siyasetin merkezinden gelen bakanlar parti teşkilatların isteğine olumlu cevap veriyor. Teknokrat bakanlar ise bu konuda yeterli görülmüyor. Daha açık konuşmak gerekirse Sağlık Bakanlığı bünyesinde mülakat ile göreve alınan personel yok. Hepsi sınav sonucuna göre alınıyor. Tabii bakanlık bünyesine girmek için siyasilerden istenilen yardım mevcut uygulama ile mümkün olmuyor. Bu konular yapılan teşkilat toplantılarında da dile getirildi. Hatta toplantıda Sağlık Bakanlığı’ndaki aksamalar da eleştiri konusu yapıldı. Bakan aslında o gün istifa etti.'

Yani parti teşkilatlarından gelen 'torpil' isteklerinin yerine getirilmemesi ve sağlık alanında yaşanan sıkıntılar mı istifa sebebi? 

'Sadece bu değil ama bir tanesi bu diyebiliriz.'

Peki, kesin istifa etti mi?

'Evet, bıraktı artık görevi."

Yazının tamamını okumak için tıklayın