Gündem

İddia: Ülkü Ocakları sosyal medyada Sinan Ateş cinayetine tepki gösteren vatandaşa dava açtı

Vatandaş, Ülkü Ocakları'na tazminat ödeyecek

07 Haziran 2024 08:12

Sinan Ateş cinayetinin merkezinde yer alan Ülkü Ocakları’nın, sosyal medyada cinayete tepki gösteren vatandaşlara tazminat davası açtığı öne sürüldü. Ülkü Ocakları’nın dava dilekçesinde, “Eğitim ve kültür faaliyeti yürütüyoruz” denildi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, bir vatandaş 29 Ocak 2024’te “Nerede uyuşturucu, kadın ticareti, çok-senet tahsilatçı, pudracı, rantçı ve çete varsa sizsiniz” ifadelerini kullandı. Aynı vatandaş yine 29 Ocak’ta yaptığı bir başka sosyal medya paylaşımında, Maraş ve Çorum katliamlarını hatırlatarak, “Nerede kan revan varsa orada siz varsınız. Kendi çocuğu Sinan Ateş’i öldürenlerin bize söyleyecek sözü olamaz” dedi.

Bu paylaşımlardan iki gün sonra, Ülkü Ocakları adına avukatı Abdulaziz Sekban Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu ve 10 bin TL tazminat talep etti. Ülkü Ocakları’nın mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, “Toplum yararına bireyler yetiştirdiklerini, Aziz Sancar gibi isimleri Türk Milleti’ne armağan ettiklerini ve gençliğin zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasını sağladıklarını” ifade edildi.

Ülkü Ocakları’nın eğitim ve kültür faaliyetleri yürüttüğü de iddia edilen dava dilekçesinde, “Ülkü Ocakları’nın faaliyetlerine gölge düşürülmeye çalışıldığı ve kişilik haklarının ihlal edildiği” öne sürüldü. Dava dilekçesinde “Ülkü Ocakları’nın ifade özgürlüğünü savunan bir kuruluş olduğu” yönünde bir ifadenin yer alması da dikkatleri çekti.

Yurttaşın sosyal medya paylaşımları nedeniyle Ülkü Ocakları’na 10 bin TL manevi tazminat ödemesi yönünde karar verilmesi talep edildi.

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.