Kültür-Sanat

İki boyut ile üç boyutun ara noktası: "2.5B" sergisi, YUNT'ta açılıyor

"Sergi, hem iki buçuk boyutlu temsil ve algı modelinin deneyimlenmesi için alan açıyor"

04 Eylül 2024 14:04

T24 Kültür Sanat

Murat Germen’in küratörlüğünü üstlendiği 2.5B başlıklı sergi, 21 Eylül'de Yunt'ta sanatseverlerle buluşuyor. 6 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek olan sergi, iki buçuk boyutun ayırt edici özelliği olan derinlik yanılsamasını merkeze alıyor.

Murat Germen’in sanat pratiğinde mekânı algılarken başvurduğu çoklu “görme / aktarma biçimleri”, 2.5B sergisinde küratör olarak ortaya koyduğu kurguda açığa çıkıyor.

Sergide yer alan sanatçılar, malzemenin sınırlarını farklı yüzeyler üzerindeki derinleştirme veya kabartma gibi jest ve müdahaleleri aracılığıyla yeniden keşfederken mimari kesitleri ve gündelik hayata ilişkin detayları görselleştiriyorlar.

Fiziksel boyut değiştirme olanağı sunan sergi, hem iki buçuk boyutlu temsil ve algı modelinin deneyimlenmesi için alan açıyor hem de “mekânın üretimi”ne ilişkin süregelen tartışmalarda tasarlanan mekânla yaşanan mekânı eş zamanlı olarak düşünmeyi olanaklı kılıyor.

 

Küratör: Murat Germen

Sanatçılar:
Tanzer Arığ
Gökçen Ataman Tanyer
Nora Byrne
Gizem Çeşmeci
Nermin Er
Semih Zeki

 

YUNT hakkında:

Muratcan Sabuncu tarafından kurulan ve Sultanbeyli’de bulunan YUNT, kâr amacı gütmeyen bir sanat ve etkileşim alanıdır. Sanat danışmanlığını Sergen Şehitoğlu’nun, akademik danışmanlığını ise Prof. Dr. Eva Şarlak’ın üstlendiği YUNT, toplumun sanatsal etkinliklerle karşılaşma olanaklarını artırmayı amaçlıyor. Sergi ve etkinliklerin yanı sıra eğitim programı ve desteklediği yayınlar ile temas ettiği kişilerin dünya ile yeni duyusal ilişkiler kurmasına vesile oluyor.