Dorset'teki bir fırıncıdan aldıkları somun ekmeklerini fıçılara yükleyip, uçurtma sörfleriyle Çarşamba günü Fransa'nın kuzeyindeki Cherbourg'a ulaştılar.
İki sörfçü, dünyanın en işlek nakliye yollarından Manş'ın bu kısmında uçurtma sörfleriyle teslimat yaparak bir ilke imza attıklarını söylüyor.
Fransız sörfçüler, bu rotayı 4 saat 30 dakikada tamamlayarak da bir dünya rekoru daha kırdıklarını öne sürüyor.
Sörfçüler, iki yıl önce Dorset'deki fırın zinciri Oxford'un sahibi Steve Oxford satılmamış ekmeklerden kalan yüklü bir stoğu onlara teklif ettiğinde bu zorlu yolculuğu planlamaya başladı.
Başlangıçta yolculuğun çok uzun süreceği ve çevre dostu olmayacağını düşünerek ekmekleri çöpe atmayı düşündüler.
Daha sonra ekmekleri uçurtma sörfüyle Manş Denizi'nden taşıyarak rekor denemesi yapmak için yetkililere başvurdular ve iki yıl sonra gerekli izinleri aldılar.
Yolculuğu başarıyla tamamlayan ikili, ekmeklerden sekiz hafta içinde 3 bin şişe bira üretmeyi amaçlıyor.