Dünya

İklim krizi sigorta ödemelerini artırdı; Britanya 7 yılın zirvesini gördü

Britanya, hava olaylarının sigortacılara milyarlarca sterline mâl olması nedeniyle, küresel ekonominin dayanıklılığına dair çalışmalara başladığını duyurdu

12 Ağustos 2024 12:50

T24 Dış Haberler

Britanya'nın en büyük sigorta şirketleri, iklim krizinin, hava olaylarının hanelere ve işletmelere verdiği zararın keskin bir şekilde artmasının ardından sigorta ödemelerinin son yedi yılın en yüksek seviyesine çıkmasına neden olduğunu açıkladı. 

İngiliz Sigortacılar Birliği'nin (ABI) rakamları, haziran sonuna kadar olan üç aylık dönemde ödenen miktarın 1.4 milyar sterline ulaştığını, yılın ilk çeyreğine göre yüzde 5'lik bir artış olduğunu ve verilerin toplanmaya başladığı 2017'den bu yana herhangi bir çeyrekteki en yüksek rakam olduğunu belirtti.

Sektörün ticari kuruluşu, artışın büyük ölçüde hava koşullarıyla ilgili tazminat taleplerindeki sıçramadan kaynaklandığını, Britanya'daki evlerde fırtına, şiddetli yağmur ve donmuş borulardan kaynaklanan hasar için yapılan ödemelerin 144 milyon sterline ulaştığını rapor etti.

Ocak ayının başından bu yana yaşanan dört fırtına ve 1986'dan bu yana yaşanan en yağışlı baharını geçiren Britanya, son yıllarda dünya genelinde şiddeti ve düzensizliği giderek artan hava olaylarının sigortacılara milyarlarca sterline mâl olması nedeniyle, küresel ekonominin dayanıklılığına dair çalışmalara başladığını duyurdu.

Geçtiğimiz ay da Beryl Kasırgası Karayipler'den geçerek ABD'nin güneyini vurmadan önce tüm adaları harap etmiş ve sigortacılara milyarlarca dolarlık bir maliyet yaratmıştı.