Kültür-Sanat

İKSV ile İstanbul'dan Sevgilerle

“İKSV ile İstanbul’dan Sevgilerle” video serisi 14 Haziran'dan itibaren YouTube'dan izlenebilir

13 Haziran 2024 10:43

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), video paylaşım platformu YouTube işbirliğiyle, İstanbul’un kent mirasıyla müziği bir araya getiren bir video serisini hayata geçiriyor. "İKSV ile İstanbul’dan Sevgilerle" isimli seri, 10 sanatçının, İstanbul’un dört tarihi ve kültürel mekânında gerçekleştirdiği performansların yanı sıra sanatçılarla yapılan özel söyleşileri içeriyor.

Kendi seçtikleri parçalarla kamera karşısına geçerek çok özel bir İstanbul ve müzik panoraması sunan müzisyen ve gruplar arasında Barış Demirel, Muganni (Burak Güven), Büyük Ev Ablukada, Emir Taha, Fazıl Say, Kalben, Lara Di Lara, Nova Norda, Paptircem ve Tuğçe Şenoğul yer alıyor.

Sanatçılardan Barış Demirel, Büyük Ev Ablukada ve Lara Di Lara İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Enerji Müzesi’nde, Paptircem İstanbul Modern’de, Emir Taha, Nova Norda ve Tuğçe Şenoğul Kapalıçarşı’da ve Muganni (Burak Güven), Fazıl Say ve Kalben Rahmi M. Koç Müzesi’nde kendine özgü tarz ve müziklerini canlı olarak sergiledi. Sanatçılar, bu performansların yanı sıra müzik yazarı ve projenin danışmanı Alper Bahçekapılı’yla kısa sahne arkası sohbetleri gerçekleştirdi.

“İKSV ile İstanbul’dan Sevgilerle” video serisi, 14 Haziran Cuma günü 17.00’den itibaren her hafta yeni bölümlerle İKSV’nin YouTube kanalı üzerinden izlenebilir.