Politika

"Zenginlere vergi affı nedeniyle Mehmet Şimşek istifa etmek istedi" iddiası: Peş peşe açıklama geldi

Şimşek'i istifadan vazgeçirdiği öne sürülen Cevdet Yılmaz: Cumhurbaşkanımız çok kazanandan çok vergi alınmasından yana

21 Ağustos 2024 10:00

T24 Haber Merkezi

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ikna etti. İstifa nedeni, zenginlere getirilen vergi affı" iddiasını yalanlayarak, "Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz" ifadelerini kullandı. Bakan Mehmet Şimşek'in, X hesabından İletişim Başkanlığı'nın açıklamasını retweet ettiği görüldü. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da iddialara tepki göstererek, "Aziz milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı da bu yalanları yaymaya çalışanları da gayet iyi tanımaktadır" dedi. Yılmaz, yasal düzenleme sürecinin hiçbir aşamasında "zenginlere vergi affı"nın gündeme gelmediğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın vergi paketi hususunda tercihleri, tam aksine net bir şekilde geniş kesimlerinden yana, çok kazanandan çok almayı öngören bir yaklaşım ile çalışmaların yapılması yönünde olmuştur" ifadelerini kullandı.

Yazar Erol Mütercimler, Youtube kanalında yaptığı yayında, "Mehmet Şimşek iki hafta önce istifa etmiş. Fakat Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz araya girmiş. Zor bela razı ediyorlar. İstifa etmek istemesinin nedeni de zenginlere vergi affı meselesi" iddiasında bulundu. Mütercimler'in sözlerinin ardından iktidardan peş peşe açıklamalar geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, iddiayı yalanladı. DMM'den yapılan açıklamada, "Bakan Şimşek’in görevinden istifa etme kararı aldığı ve ikna edilerek görevde kaldığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

İletişim Başkanlığı'ndan açıklama

DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şunlar kaydedildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi' iddiası doğru değildir.

Bakan Şimşek’in görevinden istifa etme kararı aldığı ve ikna edilerek görevde kaldığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz."

Mehmet Şimşek retweet etti

İstifa etmek istediği iddia edilen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, X hesabından İletişim Başkanlığı'nın açıklamasını retweet ettiği görüldü.

Cevdet Yılmaz: Spekülatif yorumlara itibar edilmemelidir

Bakan Şimşek'in istifasını engellediği öne sürülen Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz ise "Medya ve sosyal medyada isim ve kaynak ortaya konmadan hükümetimizin çalışmaları hakkında yapılan temelsiz açıklamalara ve spekülatif yorumlara itibar edilmemelidir" açıklamasında bulundu. 

Yılmaz, konuya ilişkin X hesabından yaptığı paylaşımda, şunları ifade etti:

"Medya ve sosyal medyada isim ve kaynak ortaya konmadan hükümetimizin çalışmaları hakkında yapılan temelsiz açıklamalara ve spekülatif yorumlara itibar edilmemelidir.

Hükümetimiz, resmi politika belgelerinde veya yetkililerce yapılan açıklamalar ile izleyeceği politikaları ve kapsamlı etki değerlendirmeleri sonrasında aldığı kararları şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmaktadır.

Meclis’imizden geçen son vergi paketi de bu aşamalardan geçerek teklif halini almış ve Meclis’imizin taktiri ile yasalaşmıştır.

Bu süreçlerde “zenginlere vergi affı” hiç bir aşamada gündeme dahi gelmemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın vergi paketi hususunda tercihleri tam aksine net bir şekilde geniş kesimlerinden yana, çok kazanandan çok almayı öngören bir yaklaşım ile çalışmaların yapılması yönünde olmuştur.

Aziz milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı da bu yalanları yaymaya çalışanları da gayet iyi tanımaktadır."