Dünya

İlk siber genelev: Yapay zeka seks işçileri çalışacak

07 Haziran 2024 15:36

T24 Dış Haberler

Berlin'de dünyanın ilk siber genelevi, bir test aşamasının ardından hizmete başladı. Yapay zeka seks işçileri ile vakit geçirmek için minimum bir saatlik rezervasyon yapılabilecek. 

Müşteriler, yapay zeka bebekleriyle hem sözlü hem de fiziksel olarak etkileşime girebilecek.

Cybrothel'in kurucusu ve sahibi Philipp Fussenegger, "Birçok kişi, yargılamadığı için özel meselelerini bir makineyle paylaşmaktan daha rahat hissediyor" açıklamasında bulundu.

Bu, "üretken yapay zekanın yetişkinlere yönelik eğlence sektörü tarafından kullanıldığı birçok yoldan sadece biri" olarak açıklandı. 

Cambridge Üniversitesi'nde kıdemli araştırma görevlisi olan Dr. Kerry McInerney, seks ve zevkle ilgili gerici toplumsal cinsiyet klişelerinin seks sohbet robotlarına kodlanma riski olduğunu söyleyerek, “Seks sohbet robotlarını eğitmek için ne tür veri setlerinin kullanıldığını anlamamız çok önemli, aksi takdirde seks hakkında kadın zevkini küçümseyen ve heteroseksüel ilişki dışında var olan seksi görmezden gelen fikirleri tekrarlama riskiyle karşı karşıya kalırız.” diye konuştu.

Yapay zeka sohbet robotlarının yalnız insanları, özellikle de erkekleri hedef aldığını söyleyen uzmanlar, bağımlılık riskinin de bulunduğunu belirterek "İncelediğimiz sohbet robotlarının çoğu yüksek bağımlılık potansiyeline ve özellikle ruh sağlığı sorunları olan kullanıcılar için çeşitli potansiyel zararlara sahip" açıklamasında bulundu.