Gündem

İmamoğlu, kılıçlı yemin okuyan teğmenleri hedef alan Erdoğan'a sert çıkıştı: Sönmüş bir ateş harlanmak isteniyor, derdiniz ne sizin Allah aşkına?

"2019'da 'Katil Sisi' diyorlardı, şimdi 'Kardeşim Sisi.' Bana da 'kardeşim' denilmesini beklerim"

08 Eylül 2024 14:49

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kılıçlı yemin töreni nedeniyle teğmenleri hedef alan sözlerine bir kez daha tepki gösterdi, "Olaydan tam 8 gün sonra ağızlar açılarak sönmüş bir ateş harlanmak isteniyor. Derdiniz ne sizin Allah aşkına? Buradan neyi büyütüyorsunuz" dedi. İmamoğlu, Erdoğan'ın 2019 yerel seçimleri sırasında kendisini hedef alarak söylediği sert sözlere atıfta bulunularak "2019’da bana ne demişlerdi? Sisi katildi değil mi, benim de adım Sisi idi. Şimdi ne oldu kardeşim. Bana da kardeşim demesini beklerim herhalde değil mi!" diye konuştu.

İmamoğlu, Bilecik’te Bozüyük Kurtuluş Savaşı Anı Evi Seyir Terası açılışında konuştu. İmamoğlu, kılıçla yemin eden teğmenleri hedef göstererek “Kılıçları kime çekiyorsun? Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez de temizlenecek” diye konuşan Erdoğan’a şu sözlerle tepki gösterdi:

"Gençlerimizin güvenle bilime, akla, sanata odaklandığı bir ülke vadetmeliyiz. Neredeyse hiçbir meseleyi kafalarının arkasında bir ajanda olmadan tartışamadığımız günleri yaşıyoruz. Üzüntüyle ifade ediyorum; her olaydan siyasi rant sağlama çabası ve bu çabayla masaya oturmanın ilk kuralı olarak davranmayı esefle izliyorum. Sanki ülkemizde bütün sıkıntılar bitmiş, her meseleyi halletmişiz ve hiçbir sorunumuz yokmuş gibi Harbiye'nin pırıl pırıl mezunlarıyla uğraşmayı bir mesele kabul ederek bunu üzerinden dahi siyasi rant elde etme aklını üzülerek dinliyorum. Bu tür tutum ve tavırların ne kadar kötü olduğunu hiç hesaba katmıyorlar mı diye düşünüyorum.

"İnsanlar kucaklaşacak diye ödü kopuyor bunların"

Özellikle seçilmiş bir toplantıda milleti birbirinden ayrıştırma gayreti içerisinde ve o toplantıda kullanılan dil ile insanları tehdit eden anlayışı kınıyorum. Biz bu anlayışın karşısındayız. Özellikle seçilmiş o toplantıda, olaydan 8 gün sonra sönmüş bir ateş harlanmak isteniyor. Sizin derdiniz ne? Bu milleti kavga ettirmeden bir gün geçirtmeyecek misiniz? İnsanlar kucaklaşacak diye ödü kopuyor bunların. Kendi partilerinde dahi uzlaşamadıkları bir konuda bu kadar sert bir tavır takınılmasını anlamak mümkün değil. Gençler ne yapmış? En mutlu günlerinde ebedi Başkomutana teşekkür ediyorlar, bunun nesi suç? Bizim anlayışımızda 'Siyaseti kışladan uzak tutacaksın' deriz. Orası ortak değerlerin yeridir. Bilmeyenlere söyleyelim, 86 milyonun ortak değeridir Mustafa Kemal Atatürk. Buradan teğmenlere sesleniyorum; 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demeye devam edin. Darbeymiş, menfaatmiş... Hadi oradan"

"Bana da Sisi denildi, 'kardeşim' denilmesini beklerim"

İmamoğlu, konuşmasında Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin Türkiye'yi ziyaret ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu millet sizin kararlarınızın ne sıklıkla değiştiğini biliyor. Kararlarınız taban tabana zıt hale geliyor. 2019'da 'Katil Sisi' diyorlardı. Bana da Sisi denildi. Şimdi ne oldu? 'Kardeşim Sisi'. Bana da 'kardeşim' denilmesini beklerim. Biz tutarlı duruşu temsil etmeye devam edeceğiz. Onlar bu tür zıtlıklarıyla tarihe geçsin. Vatandaşına karşı had bildiren değil, vatandaşına karşı haddini bilen yönetici olmaktır Cumhuriyet'in yöneticisi olmak. Tek hedef var, bu memlekete, en güçlü cumhuriyetin, demokrasinin ve özgürlüğün hissedildiği, o eşit hissedarlığın hissedildiği günleri hediye etmek. Yan yana durarak aramıza nifak sokmalarına izin vermeyeceğiz. Ben bu yolculukta en çok çalışmaya niyet eden bir neferim. Göreceksiniz hep birlikte başaracağız." (ANKA)