Paludan’ın eylem tehdidi, İngiltere parlamentosunda da gündem oldu.
Wakefield kentinden İsçi Partisi milletvekili Simon Lightwood, Avam Kamarası’ndaki oturumda hükümete seslenerek, Paludan’ın ülkeye girişinin nasıl engelleneceğine dair güvence istedi.
İngiltere'nin güvenlikten sorumlu kabine yetkilisi Tom Tugendhat, Paludan’ın ülkeye girişinin halkın yararına olmayacağının göründüğünü ve giriş izni verilmeyeceğini söyledi. Tugendhat, Paludan'ın izlenen isimler listesine alındığını da kaydetti.
Paludan, daha önce Danimarka'da ırkçılık da dahil birçok suçtan 2020'de bir ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Paludan, Fransa ve Belçika'nın yanı sıra diğer bazı Avrupa ülkelerinde de benzer Kur'an yakma eylemleri planlamaya çalıştı. Bazı eylemleri sonrası ilgili kentlerde olaylar çıktı.
Türk büyükelçiliği önünde Kur'an yaktı
Paludan, Ocak 2023 sonunda Stockholm’deki Türk büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Bu olay İsveç ve Türkiye ilişkilerini etkilemişti.
İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ifade özgürlüğü bağlamında eyleme izin verildiğini söyleyerek, "Ancak bir şeyin yasal olması mutlaka uygun olduğu anlamına gelmez" demişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu olay sonrasında yaptığı açıklamada, Stockholm'ün NATO üyelik başvurusuna destek verilmeyeceğini söylemişti.
Danimarka merkezli ırkçı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, 2019’da yapılan seçimlerde yüzde 1,8’lik bir oy oranına ulaşmıştı.