Gündem

İran’da öldürülen Ziba Sayyad’ın katili 2 ayı aşkın süredir bulunamadı

‘’Ablamın katili Türkiye’ye kaçmış olabilir’’

18 Mayıs 2024 12:00

İran’da öğrencilerinin gözü önünde öldürülen Ziba Sayyad’ın katili olan eski eşi Jalal Sayyad 2 ayı aşkın süredir bulunamadı. Ablası için adalet istediklerini dile getiren kardeşi Sercan Padişahoğlu, katilin Türkiye’ye kaçmış olabileceğini belirterek, yetkililere çağrıda bulundu.

İran’ın Urmiye şehrinde yaşayan 27 yaşındaki öğretmen Ziba Sayyad, eski eşi Jalal Sayyad tarafından eğitim verdiği tasarım kursunda öğrencilerinin gözü önünde silahla öldürüldü.

Sayyad’ın kardeşi Sercan Padişahoğlu, ablasının yıllar boyunca eski eşi tarafından şiddet gördüğünü ve telefonuna el konulduğu için hiçbir yakınıyla iletişim kuramadığını belirtti.

Yıllar sonra ablasının kendilerine ulaşarak durumu anlattığını söyleyen Padişahoğlu, ‘’Ablam eşinden şiddet gördüğünü ve ayrılmak istediğini söyledi. Bunun üzerine abilerim ablamı eve getirmeye çalıştı. Ancak eski eşi buna engel oldu. Bunun üzerine biz de durumu polise bildirdik’’ dedi.

1 Mart’ta boşandı, 10 Mart’ta öldürüldü

Durumu bildirmeleri üzerine polisin eve giderek ablasını aldığını aktaran Padişahoğlu, ‘’Bu süreçte ablam eşine boşanma davası açtı. 1 Mart’ta resmi olarak boşandılar. Bunun üzerine eski eşi 10 Mart’ta ablamın resim öğretmenliği yaptığı kursa giderek öğrencilerinin gözü önünde öldürdü’’ diye konuştu.

‘’Ablamın katili Türkiye’ye kaçmış olabilir’’

Ablasının katilinin kaçtığını ve hala bulunamadığı dile getiren Padişahoğlu, failin Türkiye’ye gelmiş olabileceğinden şüphe ettiklerini söyledi.

Failin annesinin yıllar öncesi kendisini başka birinin çocuğu olarak gösterip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı aldığını ileri süren Padişahoğlu, ‘’Ablamın katili de annesi üzerinden vatandaşlık aldı. Kendisinin Türkiye'deki adı Kemal Hamarat. Bundan dolayı kendisinin Türkiye’ye kaçmış olabileceğini düşünüyoruz’’ dedi.

‘’Adaletin yerini bulmasını istiyoruz’’

Failin bulunması için İran’da çalışmaların sürdüğünü ancak 2 ayı aşkın süredir henüz bulunamadığını belirten Padişahoğlu, şunları söyledi:

‘’Katilin Türkiye’ye kaçma şüphesine ilişkin hem CİMER’den başvuruda bulunduk hem de savcılığa bildirdik. CİMER’den geçen hafta gelen cevapta Emniyet’in konuyla ilgili çalışma yapacağı belirtildi. Bir an önce ablamın katilinin bulunmasını ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz.’’