Kültür-Sanat

İş Bankası'nın 100. kuruluş yıldönümü için büyük kutlama

26 Ağustos 2024 21:02

T24 Haber Merkezi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vizyonuyla kurulan Türkiye İş Bankası, 100. yaşını, Tersane İatanbul'da verdiği büyük davetle kutladı.

Davete, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, eski SHP Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, eski ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas, Prof. Dr. İlber Ortaylı, çok sayıda sanatçı, akademisyen ve gazeteci, iş dünyasından eski TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, Ali Sabancı, Faruk Eczacıbaşı, Füsun Eczacıbaşı ve Adnan Nas'ın da aralarında bulunduğu yüzlerce davetli katıldı.

Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ile eski SHP Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın 

Davetlileri Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen'le birlikte karşılayan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, konuşmasında başta Atatürk olmak üzere Cumhuriyet'in ve bankanın kurucularına şükranlarını sundu.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, başta Atatürk olmak üzere Cumhuriyet'in ve bankanın kurucularına şükranlarını sundu

Hakan Aran, davete katılamayan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın kutlama telgraflarını da davetlilerle paylaştı.

Davette daha sonra çok sesli müzik eşliğinde İş Bankası'nın tarihinden görüntüler sahneye taşındı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Prof. Dr. İlber Ortaylı

Kutlama programının "100 Yılın Konseri" adı verilen bölümü, sahnedeki dev ekrana yansıtılan İş Bankası'nın tarihineden görüntülerle başladı. Bu bölüm de sahneye çıkan ilk sanatçı olan Emel Sayın "Rüyalar gerçek olsa" şarkısıyla büyük alkış aldı.

Emel Sayın

Daha sonraki zeybek gösterisinin ardından sahneye çıkan Evren Can Gündüz, Atatürk'le özdeşleşen şarkılardan 'Selanik Türküsü'nü icra etti.

Gündüz'ün ardından sahne alan sanatçı, "Ben gamlı hazan, sense bahar" eseriyle Gaye Su Akyol oldu. Akyol'un ardından Jehan Barbur 'Samanyolu' ile sahne aldı. Sanatçı Karsu da "Gesi Bağları" türküsünü icra etti.

Gaye Su Akyol

Daha sonra sırasıyla, Mor ve Ötesi'nden Harun Tekin, Erol Evgin, Kenan Doğulu, Sertab Erener ve son olarak Ajda Pekkan sahne aldı.

Karsu

100. yıl daveti, dronlarla gökyüzünde tasvir edilen Atatürk, Türkiye haritası eşliğinde İş Bankası, İş Bankası kumbarası ve 100. yılı sembolize eden görsellerle sona erdi.

İş Bankası'nın 100. kuruluş yıldönümü, büyük beğeni toplayan dijital tarih akışı eşliğinde, çok sayıda sanatçının katılımıyla yapılan "100 Yılın Konseri" ile sürdü.

CHP lider Özel: İş Bankası'nın büyü başarısı kurucusundan, liyakatten ve çağı yakalamasından geliyor

Davetin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Özgür Özel, şunları söyledi: “Bugün neredeyse Cumhuriyet ile yaşıt bir kurumun yaş gününü, 100’üncü yılını kutlamaya geldik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, hem partimiz hem de Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatlarıyla, üçüncü Cumhurbaşkanımız Celal Bayar’ın 10 kişi ile Ankara’da kurduğu, bugünlere ulaşmış bir kurumun 100’üncü yılındayız. 100 yıl boyunca Cumhuriyet’e sahip çıkmış, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmış ve şu anda Türkiye’nin en büyük özel bankasını, dünyanın sayılı bankalarından bir tanesi olan İş Bankası’nı böyle bir günde görmek gerçekten hepimiz için kıvanç vericiydi.

Biz bu akşama önceki genel başkanlarımızla birlikte katıldık. İş Bankası’nın başta Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu ve Genel Müdürünün gösterdiği ev sahipliğine yürekten teşekkür ediyoruz. İş Bankası’nın başarısına bakarsanız, İş Bankası, kökleri sağlam bir kurum. Liyakatle yönetiliyor. Liyakatle yönetilmenin, torpilin, birilerini tanımanın değil de gerçek emeğin ve liyakatin ne demek olduğunu ve ne sonuç getireceğini merak edenler İş Bankası’na baksınlar. Yine İş Bankası’nın en önemli özelliklerinden bir tanesi, tam olarak 1970’lerde Ecevit’in deyimiyle halk sektör denilen ve çalışanların işin sahibi olduğu, halkın da en önemli destekçisi, halkı da en çok destekleyen kurumlardan bir tanesi İş Bankası bugünlere bu kadar büyük başarı ile ulaşıyorsa, kurucusundan, kuruluşundan, bilimsellikten, liyakatten ve çağı yakalamasından geliyor. Türkiye de böyle yönetilirse dünyanın sayılı ekonomilerinden biri haline gelebilir. Ümit ediyorum Türkiye böyle yönetilecek ve bu kadar başarılı olacak.”

Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin ile davete katılan Özgür Özel, 7’nci Genel Başkaı Kemal Kılıçdaroğlu’nun davette yer almaması hakkındaki soruya ise şu yanıtı verdi: “Sayın Genel Başkanın bir ayrı programı var, bugün akşama katılamadı. Biz önceki genel başkanlarımızla bugün bir araya geldik. Partide bir tüzük değişimi var, onunla ilgili tüm üyelerimiz görüş veriyor ama önceki genel başkanlarımızdan görüşlerini, uyarılarını, önerilerini almak bana düşerdi. Bunu İstanbul’da değerli üç genel başkanımızla yaptık. Ankara’ya döndüğümüzde de Sayın Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edeceğim, kendisinin görüş ve önerilerini alacağım. Partimizdeki birlik ve beraberlikten, sayın genel başkanlarımızın yönlendirmelerinden son derece mutluyuz. Böyle bir akşamı birlikte yaşadığımız için de kendilerine çok teşekkür ediyorum."

-