Gündem

İş dünyasından bölgesel asgari ücret talebi: "Türkiye'de yaşama maliyeti kentten kente değişiyor"

TİM Başkan Vekili Fikret Kileci, "Asgari ücretin yapısında ciddi anlamda düzenlemeler yapılması gerekiyor'' dedi

26 Haziran 2024 15:19

Muhalefetin zam yapılması yönündeki taleplerine rağmen hükûmet kanadından yapılan son açıklamalar ara zam olmayacağı yönünde.

Ntv'nin haberine göre iş dünyası ise zam tartışmasının yanında bölgesel asgari ücret konusunun gündeme gelmesini talep ediyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Fikret Kileci, "Asgari ücretin yapısında ciddi anlamda düzenlemeler yapılması gerekiyor. Her platformda da söylüyoruz bunu. Hem sektörler hem bölgesel farklar, coğrafi şartlar bütün bunlar göz önüne alınarak asgari ücret her yapılan ücrete göre belirlenebilmesi gerek" dedi.

Türkiye'de yaşama maliyeti kentten kente değişiyor. İstanbul'da yaşam maliyeti Anadolu'dan daha yüksek. İş dünyası temsilcileri de buna dikkat çekerek, ücretin bu şartlara göre düzenlenmesini istiyor.

Kileci, "Uygulayan ülkeler var.. Amerika'da Avrupa'nın birçok bölgesinde gelişmiş ülkelerde bir şekilde uygulanıyor. Türkiye'de buna geçmeli miyiz evet geçmeliyiz. Bu tür işler planlanmalı ve zaman içerisinde akıllıca ve planlı programlı yapılması gerekiyor" dedi.