Gündem

İş insanı Kaya Sabancı'ya lüks sitenin sahibi ve korumalarından saldırı: "Mafyatik bir yöntemle dövülüp restoranın önüne atılıyor"

Bodrum'da saldırıya uğrayan 71 yaşındaki iş insanı Kaya Sabancı hastaneye kaldırıldı

21 Haziran 2024 03:00

T24 Haber Merkezi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki iş insanı Kaya Sabancı, iddiaya göre Mandarin Oriental'in sahibi işletmecisi Vedat Aşçı ve korumaları tarafından darbedildi. Sabancı'nın sol gözüne darbe aldığı ve hastanede gözlem altında tutulduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Sabancı'nın avukatı Ömer Reşat Kayran da, "Biz Vedat Aşçı, korumaları ve güvenlikleri ile ilgili hukuki süreci başlattık" dedi.

Darp olayından sonra site içerine ambulans girişine müsaade edilmediğine ilişkin elllerinde görüntü ve fotoğraflar bulunduğunu da öne süren avukat Kayran, "Tanıkların önünde gerçekleşiyor. Bir insan mafyatik bir yöntemle dövülüp restoranın önüne atılıyor, bu hiçbir şekilde açıklanabilecek bir durum değil" dedi.

Göltürkbükü Mahallesi'ndeki yaşamını sürdüren Sabancı, iddiaya göre bir restoranın açılışında site sahibinin korumaları tarafından saldırıya uğradı. Saat 21.30 sıralarında Göltürkbükü Mahallesi'nde bulunan, lüks otel ve rezidansa sahip Mandarin Oriental'e ait otelde, davetli olduğu restoranın açılışına katıldı.

Kaya Sabancı

İddiaya göre, iş insanı Kaya Sabancı ve Mandarin Oriental'in sahibi işletmecisi Vedat Aşçı arasında, burada yaşadığı sitedeki sorunları nedeniyle daha önceden bir anlaşmazlık yaşandı. Yine iddiaya göre Kaya Sabancı, site içerisindeki restoranın açılışına katılmak için alana doğru gitti ancak burada site sahibi Vedat Aşçı ve korumaları olduğu öğrenilen kişiler tarafından darbedildi.

Sabancı, ihbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri tarafından ilçedeki Amerikan Hastanesi'ne kaldırılırken, sol gözüne darbe aldığı ve hastanede gözlem altında tutulduğu öğrenildi.

Kaya Sabancı'nın kaptanı Kemal Kocaoğlan ise "Kaya Bey yere düşüyor. Bana telefon açtı, beni buradan al diye. Ben de olay yerine gittim. Kendisi küfretmedim diyor, aralarında uzun zamandır bir sürtüşme vardı" diye konuştu.

"Mafyatik bir yöntemle dövülüp restoranın önüne atılıyor"

Kaya Sabancı'nın avukatı Ömer Reşat Kayran, hastane bahçesinde gazetecilere, Sabancı'nın sitenin sahibiyle daha önceden aralarında husumet olduğunu, kavganın da bu nedenle yaşandığını belirtti.

Olaya karışanlar ile ilgili şikayetçi olacaklarını bildiren avukat Kayran, şu açıklamayı yaptı:

"Bugün saat 9 sıralarında Kaya Bey, Mandarin Oriental Sitesi'nde davetli olduğu bir restoranın açılışında Mandarin Oriental’ın sahibi ve işletmecisi olan Vedat Aşçı’ya selam verdikten sonra Vedat Aşcı’nın bizzat kendisi ve azmettirmesiyle de korumaları tarafından darbedildi. Şu an Amerikan Hastanesi’nde müşahede altında, tetkikleri yapılıyor, raporları bekliyoruz. Olayın akabinde yine Vedat Aşçı’nın yönlendirmesiyle içeriye ambulansa müsaade edilmediği ve aynı zamanda giren ambulansın da çıkmasına müsaade edilmediğine ilişkin elimizde görüntüler ve fotoğraflar var. Biz Vedat Aşçı, korumaları ve güvenlikleri ile ilgili hukuki süreci takip ediyoruz ve başlattık.

Kaya Bey bugün müşahede altında, hastanede kalacak, yarın sabah durumuna bakılacak ve gerekiyorsa taburcu edilecek. Otel içerisinde bir restoran var. Kaya Bey de oraya davetli gittiklerinde, Kaya Bey'in de belirttiği selam vermeme müteakiben bana saldırdı şeklinde. Bunun öncesinde Kaya Bey ve Vedat Bey arasında devam eden bazı anlaşmazlıklar var. Kaya Bey oturduğu sitede yanlış gördüğü şeyler ile ilgili hem Vedat Bey'e hem de site yönetimine gerekli geri bildirimleri yaptığı için Vedat Bey'in kendisinden hoşlanmadığı ve aralarında anlaşmazlık olduğu bilinen bir durum. Olay zaten onlarca kişinin önünde gerçekleşiyor, tanıkların önünde gerçekleşiyor. Bir insan mafyatik bir yöntemle dövülüp restoranın önüne atılıyor, bu hiçbir şekilde açıklanabilecek bir durum değil." 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi. (DHA)