Gündem

İsmail Saymaz: Erdoğan o bakanları görevden alabilir

13 Temmuz 2024 07:32

Gazeteci İsmail Saymaz, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınabileceklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nda yapılan görev değişimleri gündemde yerini korurken, İsmail Saymaz iki bakanı daha işaret ederek, görevden alınabileceklerini iddia etti.

Saymaz şunları söyledi: "Bugünden yarına bir bakan değişikliği bekleniyor diyemem. Bugün görüştüğüm AKP kaynaklarım. Cumhurbaşkanının bir hafta arayla bir bakan daha değiştirmeyeceğini söylediler. Tabii bu değişmeyeceği anlamına gelmez. Fakat Özellikle Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile ilgili çok fazla 'istifa edecek, görevden ayrılmak istiyor' duyumları alıyorum.

Diğer duyduğum isim ise Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun görevden alınacağı yönünde. Abdulkadir beyin yakın çevresine bunu sorduğumda ise bu bilgi yalanlanıyor. Hatta onlar 'önümüzdeki hafta bakanlar kurumu programı hazırlıyoruz nasıl böyle bir şey olabilir?" diyorlar. Ben de düşünmeden edemiyorum.

Galiba Abdulkadir Bey'in parti içinde ayağını kaydırmak isteyenler var. Başka hiçbir bakan için bunları işitmedim. Ama ben bu iki isim hakkında çok kulis döndüğünü söyleyebilirim. Bu görevden alınacakları anlamın gelmeyebilir ama bu onların AKP etrafındaki çeşitli çemberlerde onlara dair bir durum olduğu anlamına gelir.
"